Τhe greek way του πολιτικού πολιτισμού από τον Βαΐτση

Μία άλλη νότα, ποιητική, που ανήκει στο νέο… κίνημα του πολιτικού πολιτισμού, έδωσε ο αντιπρόεδρος της βουλής και βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ., Βαΐτσης Αποστολάτος στη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.
Με λόγια του ποιητή μας Γιώργου Σεφέρη «ανήκω σε μία χώρα μικρή, σ’ ένα πέτρινο ακρωτήριο στη Μεσόγειο», του Οδυσσέα Ελύτη «εκείνο που θα...
σου προσάψουν τα χελιδόνια είναι η άνοιξη που δεν έφερες»
αλλά κι ένα μικρό απόσπασμα από τον Ρωμαίο και την Ιουλιέτα.

«Όλα», είπε, «θα εξαρτηθούν από το πόσο καλοί αρχιτέκτονες είμαστε. Ο παράδεισος κι η κόλαση που θα χάσουμε». Στηλίτευσε επίσης τους διαφορετικούς χαρακτηρισμούς που αποδίδονται στην κυβέρνηση «άλλοι τη λένε μεταβατική και είναι. Άλλοι τη λένε συνεργασίας και είναι, εγώ τη λέω εθνικής σωτηρίας κι αν πετύχει, θα είναι», σημείωσε με έμφαση, ενώ άφησε έμμεσες αιχμές και για τη Ν.Δ., «αυτούς που επιλέγουν να είναι διακριτά εκτός ενώ όλοι στην ίδια κόλαση είμαστε ατενίζοντας τον χαμένο παράδεισο».

Κατέληξε δε λέγοντας πως «αυτό που μετράει είναι ο έρωτας και η αγάπη για την πατρίδα» και «πως αν κάνεις το πρώτο βήμα που εδώ έγινε the greek way, όλοι οι δρόμοι ανοίγονται μπροστά σου».

http://briefingnews.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]


Keywords
Τυχαία Θέματα