«Θυσία» στο νέο μνημόνιο οι επικουρικές συντάξεις

Τρόικα και υπουργείο Εργασίας κινούνται σε κοινή γραμμή στο θέμα των επικουρικών συντάξεων, καθώς οι εκπρόσωποι των δανειστών θεωρούν ότι χωρίς νομοθετική ρύθμιση που να απαλλάσσει τον κρατικό προϋπολογισμό από δαπάνες επιχορήγησης των επικουρικών ταμείων, δημιουργείται πρόβλημα στην νέα δανειακή σύμβαση.
Από την πλευρά του υπουργείου
θεωρούν απαραίτητο το κούρεμα των.......
επικουρικών συντάξεων και των ενοποιήσεων, καθώς τα ταμεία θα αδυνατούν να καταβάλλουν συντάξεις αν δεν περιορίσουν δραστικά τις δαπάνες τους σε συντάξεις και δεν υπάρξει ισορροπία στο σύστημα .
Χαρακτηριστικά αναφέρουν ότι το ΙΚΑ -ΕΤΕΑΜ που δίνει 680.000 επικουρικές συντάξεις θα έχει χρήματα μόνο για να πληρώσει μέχρι και το δώρο του Πάσχα, ενώ αντίστοιχα προβλήματα διαπιστώνονται στο επικουρικό της ΔΕΗ με 35.000 συνταξιούχους, το επικουρικό των ΕΛΤΑ, με 15.000 συνταξιούχους. Επίσης μεγάλα προβλήματα θα έχει και το ΤΕΑΔΥ, που δίνει 160.000 επικουρικές θα αρχίσει να χρησιμοποιεί τα αποθεματικά του για τις πληρωμές.
Στο μεταξύ σύμφωνα με την Καθημερινή, που επικαλείται πληροφορίες από το σχέδιο νόμου που έχει καταρτίσει το υπουργείο Εργασίας για τις επικουρικές συντάξεις, η περικοπή των επικουρικών συντάξεων σε όλα τα προβληματικά Ταμεία θα είναι από 15% έως 40%..
Επίσης με την ίδια νομοθετική ρύθμιση ενοποιείται η περιουσία των επικουρικών που θα συγκροτήσουν τον νέο φορέα και δημιουργείται η βάση για τη λειτουργία ενός τύπου κεφαλαιοποιητικού συστήματος στον τομέα των επικουρικών.
www.asfalisinet.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα