Τι γιορτάζουμε στις 28 Οκτωβρίου; Το «Όχι» ή την... Αραβική Άνοιξη;

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Περισσότερο ανησυχητικός και από αυτά καθαυτά τα γεγονότα της 28ης Οκτωβρίου, είναι ο αυτιστικός τρόπος με τον οποίο αντέδρασε το πολιτικό σύστημα.

Τρεις μέρες τώρα ασχολούνται όλοι με τον τύπο και όχι με την ουσία, επέλεξαν την προσφιλή τους μέθοδο της επίρριψης ευθυνών (blame game, όπως θα έλεγε και ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στην Σοσιαλιστική Διεθνή), αναλύουν τις αφορμές και....
έχουν κατεβάσει πάλι το savoir vivre
της βαρόνης Σταφ, που φαίνεται ότι στις πτωχευμένες χώρες αντιμετωπίζεται ως δεύτερο ευαγγέλιο – το πρώτο είναι πάντα το μνημόνιο.

Κάνουν όλοι – από τον πρώτο ως τον τελευταίο - πως δεν βλέπουν τα αίτια, δεν ακούνε την βοή της Ιστορίας, δεν φτάνει στ’ αυτιά τους ο ήχος από τον κοχλασμό μιας κοινωνίας που βράζει.

Ο πόλεμος έχει ξεσπάσει και όλοι ασχολούνται με τις αφορμές. Κανείς με τα αίτια.

Παριστάνουν πως δεν βλέπουν ότι ο λαός ήθελε να γιορτάσει το «Όχι» ενάντια στην υποδούλωση στον ναζισμό, χωρίς να παρελάσει τιμητικά μπροστά από αυτούς που τον οδήγησαν στη σύγχρονη οικονομική υποδούλωση.

Χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τους αγωνιστές του Έπους και της Εθνικής Αντίστασης, που τάχαμου θα μας βλέπουν από ψηλά και θα λυπούνται που αμαυρώσαμε τους αγώνες τους, επειδή δεν παρελάσαμε μπροστά στα σύγχρονα πολιτικά αναστήματα που καταδυναστεύουν τη χώρα, με άνεση και ξεδιαντροπιά την οδήγησαν στη χρεοκοπία και τώρα θέλουν και να τους αποδίδονται τιμές για το θεάρεστο έργο τους.

Ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν κατάλαβε πως ένα φουρτουνιασμένο ποτάμι κατεβαίνει με δύναμη και παρασύρει στο διάβα του οτιδήποτε και οποιονδήποτε θεωρεί πως με την παρουσία του νομιμοποιεί τον εξανδραποδισμό του έθνους.

Και αμέσως άρχισε το γνωστό παραμύθι: Είναι μικρές μειοψηφίες που παρεισφρέουν και ξεσηκώνουν το πλήθος το οποίο ακολουθεί.

Εθελοτυφλούν δηλαδή, υποστηρίζοντας ότι αυτές οι «μικρές πλειοψηφίες» (του ΣΥΡΙΖΑ κατά προτίμηση, που στην τελευταία δημοσκόπηση συγκεντρώνει ένα 5,1%) είναι τόσο ικανές, ώστε να ακυρώσουν για πρώτη φορά μετά τον πόλεμο, την στρατιωτική παρέλαση στην Θεσσαλονίκη και να κατεβάσουν από τις εξέδρες όλους τους πολιτικούς, οι οποίοι θεωρούνται (και είναι) υπεύθυνοι για την σημερινή κατάντια.

Κατ’ αρχήν, αν οι «μικρές πλειοψηφίες» είναι τόσο ικανές, αν δηλαδή τριάντα άτομα μπορούν να ακυρώσουν στρατιωτική παρέλαση, ΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ! Μπορεί να αποδειχθούν πιο αποτελεσματικοί και σε άλλα θέματα.

Κατά δεύτερον, καμιά μικρή μειοψηφία δεν μπορεί να πετύχει κάτι σαν κι’ αυτό που συνέβη σε όλη τη χώρα, αν δεν υπάρχει το αναγκαίο υπόβαθρο.

Αν το έδαφος δεν ήταν πρόσφορο, ο κόσμος όχι μόνο δεν θα τους ακολουθούσε, αλλά και θα τους απομόνωνε.

Όποιοι υποστηρίζουν πως είναι δυνατόν εν αιθρία να ρίξεις δέκα άτομα και να τα κάνεις όλα μπάχαλο, τότε βλέπουν τον λαό ως όχλο που ακολουθεί κάθε φορά την πιο δυνατή φωνή.

Θα τους βόλ
Keywords
Τυχαία Θέματα