Τι θα πουν στα «καφενεία» οι γαλάζιοι βουλευτές

Ρητή εντολή να μεταφέρουν ακούραστα, τις ιδέες και τις προτάσεις της ΝΔ έλαβαν οι βουλευτές της παράταξης και μάλιστα δυο φορές, μέσα στην τελευταία εβδομάδα, από τον ίδιο τον Αντώνη Σαμαρά.

Ο αρχηγός της ΝΔ, έχει ζητήσει από τα στελέχη κάθε βαθμίδας να ξεχάσουν για φέτος τις....
εκλογές, απευθύνοντάς τους παράλληλα «προσκλητήριο μάχης», προκειμένου να ετοιμαστούν αλλά και να προετοιμάσουν και την ελληνική κοινωνία –στο σύνολό της, ό,τι
και αν ψήφιζε έως τώρα- σαν να πρόκειται να γίνουν οι εκλογές αύριο και να πρέπει να κυβερνήσει το κόμμα μεθαύριο.

Τα SOS του καφενείου

Τα κεντρικά της παράταξης έχουν φροντίσει μάλιστα να εφοδιάσουν, μέσω των αρμοδίων οργάνων, τους τομεάρχες και τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης με μια φαρέτρα επιχειρημάτων προκειμένου να προσεγγίσουν ευκολότερα τη βάση και να εξωτερικεύσουν καλύτερα, πιο κατανοητά και με ακρίβεια τις "γαλάζιες" λύσεις.

Κεντρική ιδέα της επιχειρηματολογίας είναι πάντα η ανάγκη επαναδιαπραγμάτευσης, με τα στελέχη της «Συγγρού» να καλούνται να επιμείνουν στο γεγονός ότι η κυβέρνηση από την αρχή δεν διαπραγματεύτηκε στο ελάχιστο με την Τρόικα, αποδέχθηκε κάθε τι που προτάθηκε χωρίς ίχνος αντίστασης, προχωρώντας στις «εύκολες» λύσεις με τις οριζόντιες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις και στην εκτεταμένη φοροεπιδρομή που έπληξε τα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα και πως η ΝΔ, αν και ευρισκόμενη στην αντιπολίτευση, κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις, γεγονός που δεν έχει συμβεί ξανά ποτέ σε τέτοιο βαθμό έως σήμερα.

Μάλιστα, οι «μεταφορείς των μηνυμάτων», θα προσπαθήσουν να εστιάσουν και στο ότι αρκετές από τις θέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχουν ήδη υιοθετηθεί αλλά και στο ότι η επαναδιαπραγμάτευση είναι ακόμη όχι απλώς αδήριτη ανάγκη αλλά και εφικτή.

Δεν λέμε «όχι» σε όλα

Μεγάλο ζητούμενο για το κόμμα της λεωφόρου Συγγρού είναι να εμπνεύσει εμπιστοσύνη στο εκλογικό σώμα. Γι' αυτό θα εστιάσει στην υπεύθυνη, όπως τη χαρακτηρίζουν τα στελέχη της, στάση του κόμματος να μη ζητήσει από την πρώτη ώρα εκλογές παρά μόνο έπειτα από «6 ώρες ακυβερνησίας», ενώ θα τονίσουν πως η ΝΔ λέει «ναι» στα ωφέλιμα και «όχι» στα επιζήμια για τον τόπο.

«Δεν είναι τυχαίο, και συμβαίνει για πρώτη φορά τις τελευταίες δεκαετίες, η αξιωματική αντιπολίτευση να ψηφίζει τα μισά από τα νομοθετήματα που κατατέθηκαν στη βουλή.

Αντίστοιχα, απέρριψε όλα τα μέτρα, τα οποία έκρινε ότι είναι αρνητικά για την ελληνική οικονομία και την κοινωνική συνοχή», καλούνται να επαναλάβουν πολλές φορές έως τον Σεπτέμβρη τα κομματικά στελέχη.

Σημείο αιχμής το φορολογικό

Δεδομένου ότι η κεντρική διαφωνία με την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ εντοπίζεται στα θέματα της φορολογίας, οι «γαλάζιοι πομποί», καλούνται να περιγράψουν απλά και κατανοητά, στο σύνολο του ακροατηρίου τους, τις θέσεις του κόμματος που μπορούν, όπως λένε, να βγάλουν τη χώρα από την ύφεση στην οποία βυθίζεται.

Όπως μάλισ
Keywords
Τυχαία Θέματα