Την καταδίκη της Ελλάδας ζητά ο Τσοχατζόπουλος

Στο ευρωπαϊκό δικαστήριο προσέφυγε σήμερα ο Άκης Τσοχατζόπουλος, ζητώντας την καταδίκη της Ελλάδας, καθώς όπως υποστηρίζει παραβιάστηκε το τεκμήριο της αθωότητας του όσον αφορά στην υπόθεση των υποβρυχίων που εκκρεμεί στη δικαιοσύνη.
Στην προσφυγή του ο κ. Τσοχατζόπουλος
υποστηρίζει ότι δύο μέλη της προανακριτικής επιτροπής, οι Αργύρης Ντινόπουλος και Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, η οποία σύμφωνα με το....
νόμο έχει την ιδιότητα και τις εξουσίες εισαγγελικής αρχής, εξέφρασαν δημόσια την άποψή τους περί ενοχής του, ο πρώτος με άρθρο του στην εφημερίδα «Real News» και ο δεύτερος με δηλώσεις του στο Extra 3.
Χαρακτηριστικά ο κ. Τσοχατζόπουλος αναφέρει μεταξύ άλλων: «Το τεκμήριο αθωότητας απαιτεί κατά την εκπλήρωση των καθηκόντων τους τα μέλη του δικαστηρίου να μην ξεκινούν έχοντας ήδη σχηματίσει τη γνώμη ότι ο κατηγορούμενος διέπραξε αξιόποινη πράξη. Σε ένα προκαταρκτικό στάδιο μίας ποινικής υποθέσεως, οι δηλώσεις των κρατικών αρχών, δεν πρέπει ούτε να παροτρύνουν το κοινό να πιστέψει στην ενοχή του κατηγορούμενου, ούτε να προδικάζουν την δικαστική κρίση». Στον κ. Τσοχατζόπουλο, έχει ασκηθεί δίωξη από τη Βουλή, για δωροδοκία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Η δικογραφία έχει σταλεί στο δικαστικό συμβούλιο, το οποίο θα έχει και τον τελευταίο λόγο, αν ο πρώην υπουργός, θα πρέπει να παραπεμφθεί στο ειδικό δικαστήριο όπως ζητά το κοινοβούλιο.

http://briefingnews.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα