«Τίποτα δεν θα είναι ίδιο μετά 2-3 χρόνια »

Του Γ. Μαυρέλη
Υποψήφιου Βουλευτή ΔΗΣΥ στην Περιφέρειας Αττικής.
Email : [email protected]

Με το δεύτερο δάνειο δίνεται ο χρόνος στην Ελλάδα να μείνει στο παιγνίδι μέχρι να αλλάξει η Ευρωπαϊκή πολιτική και να εκδοθεί το Ευρωομόλογο.
Στην πραγματικότητα με το κούρεμα και το νέο δάνειο οι....
δανειστές αναλαμβάνουν – εξασφαλίζουν μεγάλο μέρος του χρέους μας και μας αφήνουν να καλύψουμε τις ανάγκες μας με έσοδα και φόρους.
Με
το κούρεμα το ονομαστικό μας χρέος μειώνεται κατά 107 δις, τα υπόλοιπα που τους χρωστάμε σε ομόλογα 20 και 30 ετών με χαμηλό επιτόκιο. Το καθαρό όφελος θα είναι μικρότερο γιατί η Ελλάδα θα ξαναδανειστεί περί τα 50 δις για να καλύψει τα τραπεζικά κεφάλαια για να στηρίξει την ρευστότητα τους.
Αμέσως μετά το κούρεμα το ΑΕΠ θα φτάσει το 163% το 2013 με τελικό στόχο να μειωθεί στο 120% μέχρι το 2020 , στόχος που θα επιτευχθεί μόνο αν η χώρα εξοφλεί χρέος από έσοδα αποκρατικοποιήσεων και πρωτογενές πλεόνασμα που θα πρέπει να έχει ο Προϋπολογισμός.
Είναι βέβαιο ότι το πρόγραμμα θα πιέσει την κοινωνία, η ανεργία και φτώχεια θα αυξηθούν τα δύο επόμενα χρόνια και θα υπάρξουν μεγάλες κοινωνικές αντιδράσεις και πολιτικές ανακατατάξεις.
Η πιθανότητα να μην είναι συνεπής η χώρα σχεδόν μηδενίζεται αφού με το νέο δάνειο θα αποπληρώνονται οι τόκοι ώσπου η Ελλάδα να επιστρέψει στις αγορές ώστε να επαναδανείζεται «κανονικά».
Αν βέβαια δεν μειώσει κρατικές δαπάνες, δεν αυξήσει τα έσοδα της, ούτε επιστρέψει σε ανάπτυξη θα υπάρξει εσωτερική πτώχευση και αδυναμία πληρωμής μισθών και συντάξεων.

Το σημερινό πολιτικό σκηνικό … δεν θα υπάρχει μετά 2-3 χρόνια.
Τα μεγάλα κόμματα της αντιπολίτευσης ΝΔ, ΠΑΣΟΚ θα διασπαστούν, παρά την λύπη των φιλόδοξων για πρωθυπουργία Σαμαρά και Βενιζέλου, ώστε να παραχθούν νέοι πολιτικοί συνδυασμοί.
Τα σημερινά μικρά κόμματα ΔΗΜΑΡ, ΔΗΣΥ θα αποτελέσουν το φυτώριο του αυριανού πολιτικού συστήματος. Το μόνο που θα μείνει «σταθερό» είναι το ΚΚΕ και 1-2 ακραία-δεξιά κόμματα με μικρά ποσοστά.
Οι επόμενες εκλογές θα μεταθέσουν για λίγο την αλλαγή του πολιτικού σκηνικού.

Σήμερα υπογράφουμε συμφωνίες για δάνεια χωρίς να φαίνεται φως για ανάπτυξη, νέες θέσεις εργασίας, και αναδιάταξη παραγωγικών δυνάμεων.
Το αύριο θέλει εμπνευσμένο πολιτικό λόγο, που θα πει την αλήθεια πως πάμε εκεί που πάμε γιατί υποβαλλόμαστε στις θυσίες που έγιναν και που θα έλθουν.
imavrelis.aanews.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα