Το στημένο παιχνίδι σε βάρος της Ελλάδας το αντιλαμβάνονται όλο και περισσότεροι...

Να και ένα ευχάριστο...
Φαίνεται πως το στημένο παιχνίδι σε βάρος της Ελλάδας αρχίζουν να το αντιλαμβάνονται όλο και περισσότεροι πολίτες με αποτέλεσμα ακόμη μία μύνηση στην κατοχική κυβέρνηση

Ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ Γ. ΝΟΥΛΑΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΕΦΥΓΕ ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΣΩΝ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΑΝ ΤΟ.....
ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ ΚΑΙ «ΠΑΙΖΟΥΝ» ΜΕ ΤΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

«Στην εν λόγω μηνυτήρια αναφορά, η οποία είναι εκτενέστατη (84 σελίδες κυρίως κείμενο και πάνω από 200 σελίδες επικαλούμενα σχετικά έγγραφα που αποδεικνύουν τους ισχυρισμούς των μηνυτών)», όπως λέει ο κ. Νούλας στην «PRESS Time», «επισημαίνεται πως οι κερδοσκόποι έστησαν το παιχνίδι και ζημίωσαν την Ελλάδα μέσα σε ελάχιστους μήνες πάνω από 13 δισ. ευρώ».

Στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου έχει κατατεθεί η με αριθμό 2744 μηνυτήρια αναφορά του δικηγόρου (ο οποίος πολιτεύεται και με τη Νέα Δημοκρατία στη Β’ Αθηνών) Γεώργιου Ι. Νούλα, καθώς και του ασφαλιστή Κυριάκου Τόμπρα κατά των κερδοσκόπων, οι οποίοι με τις πράξεις και τις παραλείψεις τους χειραγώγησαν το δημόσιο χρέος της Ελλάδος και ζημίωσαν το Ελληνικό Δημόσιο, τους Έλληνες πολίτες και γενικότερα τα φορολογούμενα στην Ελλάδα φυσικά και νομικά πρόσωπα.

Στην εν λόγω μηνυτήρια αναφορά, η οποία είναι εκτενέστατη (84 σελίδες κυρίως κείμενο και πάνω από 200 σελίδες επικαλούμενα σχετικά έγγραφα που αποδεικνύουν τους ισχυρισμούς των μηνυτών)», όπως λέει ο κ. Νούλας στην «PRESS Time», «επισημαίνεται πως οι κερδοσκόποι έστησαν το παιχνίδι και ζημίωσαν την Ελλάδα μέσα σε ελάχιστους μήνες πάνω από 13 δισ. ευρώ».

Ανάμεσα στα άλλα, οι μηνυτές επισημαίνουν ότι «σε καμία περίπτωση δεν αρκεί το ύψος του ελλείμματος για να οδηγηθεί μια χώρα σε χρεοκοπία, αφού οι περισσότερες χώρες της ευρωζώνης, οι ΗΠΑ και η Ιαπωνία είχαν και συνεχίζουν να έχουν μεγάλα ελλείμματα και παρ’ όλα αυτά καμία από αυτές δεν οδηγήθηκε στα πρόθυρα της χρεοκοπίας.

Ειδικότερα, το συνολικό χρέος της Ελλάδος δεν είναι το υψηλότερο της ευρωζώνης αφού είναι σαφώς υψηλότερα τα αντίστοιχα συνολικά χρέη της Ολλανδίας (234% επί του ΑΕΠ), της Ιρλανδίας (222% επί του ΑΕΠ), του Βελγίου (219% του ΑΕΠ), της Ισπανίας (217% του ΑΕΠ), της Πορτογαλίας (197% επί του ΑΕΠ) και της Ιταλίας (194% επί του ΑΕΠ), ενώ η Ελλάδα έχει 179% επί του ΑΕΠ συνολικό χρέος. Επιπλέον, ως προς το εξωτερικό χρέος, η Ιρλανδία χρωστάει τα 414% του ΑΕΠ της και η Πορτογαλία το 130%, ενώ η Ελλάδα μόλις το 89,5% του ΑΕΠ. «Οι δράστες επομένως της κερδοσκοπίας εις βάρος της Ελλάδας», τονίζει ο κ. Νούλας, «γνώριζαν και παρασιώπησαν με δόλο ότι υπάρχουν άλλες χώρες της ευρωζώνης με πολύ μεγαλύτερα οικονομικά προβλήματα και παρ’ όλα αυτά με διαδοχικές ψευδείς παραστάσεις τους οδήγησαν (πιθανώς με τη συμμετοχή, την παρότρυνση ή την αμέλεια των διεθνών οίκων πιστοληπτικής αξιολόγησης), πείθοντάς τους με δόλο σε μαζικές αγορές συμβολαίων CDS (αντασφάλιστρα κινδύνου πτωχεύσεως των ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου), προσπορίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος, το οποίο μόν
Keywords
Τυχαία Θέματα