ΕΣΠΑΣΕ ΑΓΩΓΟΣ ΣΤΟ ΜΟΡΝΟ, ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

19:11 29/3/2011 - Πηγή: Fimotro
Ανωμαλίες στην υδροδότηση περιοχών της Αθήνας αναμένεται να παρατηρηθούν τις επόμενες ημέρες, λόγω της αποκατάστασης της βλάβης στον κεντρικό τροφοδοτικό αγωγό νερού του Μόρνου...

Η ΕΥΔΑΠ αποδίδει το πρόβλημα σε υποχώρηση τμήματος του τοιχίου του καναλιού του Μόρνου, που είχε ως αποτέλεσμα να σπάσει ο αγωγός που μεταφέρει νερό στην Αθήνα.
Από την ΕΥΔΑΠ
ανακοινώνεται ότι θα σημειωθεί πτώση της πίεσης έως και πλήρης διακοπή της παροχής νερού από τις 7 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα της Πέμπτης, στο δίκτυο ύδρευσης των περιοχών Χέρωμα, Κόρμπη, Μηλαδέζα του δήμου Βάρης, καθώς και των περιοχών Σκάρπιζα, Κίτσι και Βουρβάτσι του δήμου Κορωπίου.
Σε εξέλιξη η επιχείρηση αποκατάστασης
Αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση, αλλά τα πυροσβεστικά οχήματα δεν μπορούν να περάσουν για να φτάσουν στην παραλία Σαράντι στη Βοιωτία, καθώς ο χείμαρρος που δημιουργήθηκε κατέστρεψε τα πάντα στο πέρασμά του μέχρι να φτάσει στη θάλασσα.
Οι πυροσβέστες περιμένουν βοήθεια από εναέρια μέσα μιας και είναι αδύνατο να προσεγγίσουν τα αυτοκίνητα, καθώς κάνουν λόγο για πραγματικό «τσουνάμι» μιας και το νερό από τον αγωγό της ΕΥΔΑΠ από το βουνό και το σημείο που έπαθε τη βλάβη άδειασε με μεγάλη ταχύτητα προς το χωριό.
Οι πρώτες πληροφορίες υπογραμμίζουν ότι τα ορμητικά νερά έχουν μπει μέσα στα σπίτια χωρίς μέχρι στιγμής να υπάρχει κάποια αποτίμηση της εικόνας. Έχουν παρασύρει ό,τι έβρισκαν μπροστά τους είτε βράχια είτε δέντρα και τα έχουν οδηγήσει στη θάλασσα.
Ολόκληρη την περιοχή κυριαρχεί η λάσπη η οποία δυσκολεύει ακόμη και τη μετακίνηση των κατοίκων της περιοχής. Σύμφωνα με στοιχεία από την πυροσβεστική οι κάτοικοι έχουν συγκεντρωθεί σε ασφαλές σημείο και δεν διατρέχουν κάποιο κίνδυνο ωστόσο μέχρι στιγμής κανείς δεν μπορεί να αποτιμήσει τις ζημιές.
Keywords
Τυχαία Θέματα