Τους επόμενους «κολασμένους μήνες» θα γίνει το νομοθετικό «ντου» της κυβέρνησης

«Τώρα τρέχουμε» είναι το μήνυμα, που εκπέμπει η κυβέρνηση μετά την στήριξη, την οποία απέσπασε από την Μερκελ και τον Σαρκοζί κατά τη διάρκεια της χθεσινής τηλεδιάσκεψης.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δύο ηγέτες αναγνώρισαν πως τα μέτρα της κυβέρνησης κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση.

Μάλιστα τόσο στο Υπουργείο Οικονομικών, όσο και στο Μέγαρο Μαξίμου εκτιμούν ότι και η....
τρόικα
θα πιστοποιήσει, πως η απόφαση για επιτάχυνση των διαρθρωτικών μέτρων και τα τελευταία εισπρακτικά μέτρα οδηγούν στην επίτευξη των στόχων για το 2011 και το 2012.

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως ανάβει το πράσινο φως για την εκταμίευση της επόμενης δόσης. Μετά την στήριξη – «ανάσα» για την Αθήνα, η ελληνική κυβέρνηση καλείται να κάνει πράξη τις δεσμεύσεις της απέναντι στους δανειστές.

Έτσι εκτός από τις 7 νομοθετικές πρωτοβουλίες, που συζητούνται σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο, μεταξύ των οποίων η αναδιάρθρωση της ΕΡΤ, συγχωνεύσεις οργανισμών και φορέων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και το πειθαρχικό δίκαιο δημοσίων υπαλλήλων, στους επόμενους «κολασμένους μήνες» θα γίνει το νομοθετικό «ντου» της κυβέρνησης, σύμφωνα με πάντα με τις φράσεις, που έχει χρησιμοποιήσει ο Βαγγέλης Βενιζέλος και παρουσίασε στη χθεσινή κυβερνητική σύσκεψη.

Έως τη Δευτέρα τα υπουργεία θα στείλουν ενημερωτικά σημειώματα για το πλεονάζον προσωπικό και την αναδιάρθρωση των φορέων και οργανισμών που εποπτεύουν.

Την πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου θα κατατεθούν στη Βουλή το βαθμολόγιο και μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, αλλά και το προσχέδιο του προϋπολογισμού, ενώ ο προϋπολογισμός και το φορολογικό νομοσχέδιο θα ψηφιστούν παράλληλα μέχρι τις 26-27 Οκτωβρίου καθώς ακολουθεί το τριήμερο της 28ης. Παράλληλα η κυβέρνηση επανεξετάζει τις αναπηρικές συντάξεις και τα επιδόματα πρόνοιας.

http://briefingnews.grΕδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα