Βενιζέλος: «Σε καλό δρόμο η εφαρμογή των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου»

Στην Πολωνία βρίσκεται ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος για συμμετέχει στο σημερινό Eurogroup.

Σε δηλώσεις του ανέφερε ότι πρόθεση της Ελλάδας είναι να επιτύχει στο ακέραιο τους δημοσιονομικούς στόχους που....
περιλαμβάνονται στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα. Ο Βενιζέλος
είπε επίσης ότι η εφαρμογή των αποφάσεων της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου βρίσκεται σε καλό δρόμο.

«Εποικοδομητική» συνάντηση με Σόιμπλε

Χθες ο κ .Βενιζέλος είχε κατ΄ ιδίαν συνάντηση με τον Γερμανό υπουργό οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, η οποία και διήρκησε πάνω από μια ώρα.

Αντικείμενο της συνάντησης το βαρύ κλίμα στην Γερμανία για την Ελλάδα και το χρονοδιάγραμμα που θα ακολουθήσει η ελληνική κυβέρνηση ώστε να πετύχει την δημοσιονομική προσαρμογή του 2011 και να πιάσει τους στόχους του Μεσοπρόθεσμου.

Κύκλοι του υπουργείου οικονομικών χαρακτήρισαν την συνάντηση εποικοδομητική και σε καλό κλίμα.

Ζητούμενο η λύση στο θέμα των εγγυήσεων

Οι 17 υπουργοί οικονομικών της ευρωζώνης, παρουσία των κεντρικών τραπεζιτών, θα επιχειρήσουν να βρουν λύση στο θέμα των εγγυήσεων του νέου δανείου της Ελλάδας.

Ο Ολι Ρεν ανέφερε ότι οι διαφωνίες για τις εγγυήσεις «πρέπει να λήξουν και να βγουν από την ατζέντα ώστε να προχωρήσουμε».

Πάντως η Φινλανδή υπουργός οικονομικών δήλωσε σήμερα ότι δεν θα βρεθεί λύση σε αυτό το eurogroup, βάζοντας έτσι φρένο στις επιδιώξεις του επιτρόπου Ολι Ρεν , να επισπεύσει τις διαδικασίες. "Νομίζω ότι θα διαπραγματευθούμε για αυτό (τις εξασφαλίσεις), αλλά δυστυχώς δεν νομίζω ότι θα μπορέσουμε να βρούμε μια λύση απόψε. Συνεχίζουμε τις διαπραγματεύσεις. Είμαι αισιόδοξη ότι θα μπορέσουμε να βρούμε μια λύση που θα γίνει αποδεκτή από όλους" συμπλήρωσε η Jutta Urpilainen.

Με ενδιαφέρον αναμένεται και η στάση χωρών όπως η Ολλανδία και η Αυστρία που είχαν αντιδράσει στο μονομερές αίτημα της Φιλανδίας. Η υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας Μαρία Φέκτερ δήλωσε από την Πολωνία ότι είναι πολύ σίγουρη ότι η επόμενη δόση θα εκταμιευθεί τον Οκτώβριο στην Ελλάδα.

http://www.newscode.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα