Βορίδης: "Στο παρελθόν ήμουν ακτιβιστής της δεξιάς"

«Καταλαβαίνω ότι ένας χωρισμός μπορεί να δημιουργήσει πικρά συναισθήματα. Εγώ δεν θα μπω σε αυτήν τη συζήτηση των αντεγκλήσεων. Δεν έχω καμία προσωπική αντιδικία με τον οποιονδήποτε», δήλωσε ο Μάκης Βορίδης στο ρ/σ Βήμα, επιχειρώντας να κλείσει τη συζήτηση για την προσχώρησή του στη ΝΔ.

«Η απόφασή μου ήταν πολιτική. Είχε να κάνει με το πολύ μεγάλο θέμα της υπερψήφισης ή όχι της δανειακής σύμβασης», τόνισε.
Εξήγησε πως η απόφασή του να υπερψηφίσει
τη δανειακή σύμβαση και τα μέτρα, συνδέεται με το μέλλον της χώρας, ενώ για τη ..........
συστράτευσή του με τη ΝΔ είπε: «Συνδέεται με την, κατά την κρίση μου, κεντρική πολιτική ανάγκη, η ψήφος του ελληνικού λαού να αναδείξει μια κυβέρνηση, που θα είναι αξιόπιστη στο εξωτερικό, θα μπορεί να μιλήσει με επάρκεια, θα μπορεί να δεσμευτεί πάνω σε συγκεκριμένα ζητήματα».
Σε ό,τι αφορά στο παρελθόν του απέφυγε να διαχωρίσει την σημερινή του θέση από όσα του επιρρίπτουν άλλες πολιτικές δυνάμεις, για συμμετοχή σε βίαιες πράξεις κατά τη διάρκεια των φοιτητικών του χρόνων. Αντίθετα, παραδέχθηκε ότι «πράγματι, ήμουν, ως νέος, ένας ακτιβιστής της Δεξιάς. Και εκείνες οι εποχές είχαν φασαρίες και σε μερικές από εκείνες τις φασαρίες έχω συμμετάσχει», είπε ο υπουργός.
Στο ερώτημα γιατί δεν έχει κάνει αυτοκριτική ο υπουργός Υποδομών σημείωσε ότι «η δημόσια αυτοκριτική είναι ίδιον της Αριστεράς. Εμείς τις αυτοκριτικές μας, οι δεξιοί, τις κάνουμε ή με τον εξομολόγο ή με τον εαυτό μας».
Απαντώντας στις παραπολιτική φιλολογία που έκανε την εμφάνισή της τις προηγούμενες ημέρες, αμέσως μόλις ανακοινώθηκε επισήμως η προσχώρησή του στη Νέα Δημοκρατία, μαζί με αυτήν του κ. Γεωργιάδη, ο κ. Βορίδης τόνισε πως «Αν εννοείτε ότι υποκρίνομαι, γιατί στη πραγματικότητα υπάρχει ένα κακό τέρας μέσα μου, το οποίο περιμένω τη κατάλληλη στιγμή να το βγάλω, να εμφανιστεί, να το αποκαλύψω, θα σας πω ότι είναι πολύ δύσκολο για κάποιον, ο οποίος είναι εκτεθειμένος, να υποκρίνεται τόσο πολύ και τόσο καλά, σε τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα».

dailynews24.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα