Β.Παπαγεωργόπουλος: ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ τους εθελοντές του δάσους μας

Η σημερινή επέτειος ξαναφέρνει τις μνήμες της πύρινης λαίλαπας που κατέκαψε περισσότερο από το μισό δάσος του Κεδρινού Λόφου το 1997. Ήταν τότε που ο λαός της Θεσσαλονίκης μπροστά στην μεγάλη αυτή καταστροφή ανασκουμπώθηκε υπό τον αείμνηστο Δήμαρχο Κωνσταντίνο Κοσμόπουλο και μετά την ηρωική κατάσβεση της πυρκαγιάς, συγκεντρώθηκαν πάνω από....
25.000 υπογραφές συμπολιτών μας κάτω από το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου που ζητούσε την αναγέννηση του περιαστικού μας πνεύμονα.

Πάνω από 2.500
εθελοντές συμμετείχαν σε 31 εξορμήσεις αναδάσωσης πρασινίζοντας πάνω από 1000 καμένα στρέμματα και φυτεύοντας περίπου 32.000 νέα δένδρα και ανάλογα προγράμματα υλοποίησαν και οι άλλοι περιαστικοί Δήμοι.

Από τότε και κάθε καλοκαίρι οι εθελοντές του Δήμου Θεσσαλονίκης αναλαμβάνουν την περιφρούρηση του Κεδρινού Λόφου σε 3-4 σημεία με τη συνεργασία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Δημοτικής Αστυνομίας, και την οργανωτική στήριξη του Δήμου Θεσσαλονίκης ώστε να μη ξαναζήσουμε τέτοιες στιγμές.

Δουλέψαμε μαζί με τους εθελοντές για δώδεκα χρόνια και μέσα από τις ομάδες αυτές δημιουργήθηκε η μηχανοκίνητη Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών του Δήμου Θεσσαλονίκης, με επιτυχείς αποστολές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Με την ευκαιρία της δέκατης τέταρτης μαύρης επετείου αισθάνομαι την ανάγκη να πω ξανά ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ σε όλους όσους έκαναν την αγάπη για το δάσος μας προσωπική τους υπόθεση συμμετέχοντας ενεργά κι εθελοντικά τόσο στην αναγέννηση όσο και στη διαφύλαξη του Κεδρινού Λόφου και να καλέσω και όσους δεν συμμετέχουν στις φ070ετινές εθελοντικές ομάδες περιφρούρησης να το κάνουν.

Η αγάπη των πολιτών για το δάσος είναι η μεγαλύτερη αποτρεπτική δύναμη έναντι κάθε κινδύνου, πυρκαγιάς ή οικοπεδοποίησης.

http://papageorgopoulos.wordpress.com/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα