ΒΡΑΒΕΥΣΑΝ ΤΙΣ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΝΕΛΛΑΚΗ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΤΩΠΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

Με απονομή βραβείων και ομιλίες για την οικονομική κατάσταση της χώρας σήμερα, έγινε παρουσία εκατοντάδων ανθρώπων, απλών, ανώνυμων και επώνυμων, η ετήσια εκδήλωση για το κόψιμο της πίτας από τον Όμιλο UNESCO σε μια κατάμεστη αίθουσα, στο Δημαρχείο της Νίκαιας, όπου ακούσθηκαν πολλά μηνύματα, μέσω του προέδρου Γιάννη Μαρωνίτη, αλλά και για τις δραστηριότητες του Ομίλου.
Από νωρίς το.....
απόγευμα η αίθουσα εκδηλώσεων στο Δημαρχείο της Νίκαιας, είχαν συγκεντρωθεί άνθρωποι διαφόρων ηλικιών για να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις, τα
χορευτικά συγκροτήματα, και να πάρουν το κομμάτι της πίτας από τον Όμιλο UNESCO .
Στη διάρκεια της εκδήλωσης βραβεύθηκε ο δημοσιογράφος –πολεμικός ανταποκριτής Γιάννης Κανελλάκης, για το «ήθος του, την εντιμότητά του, την εγκυρότητά του, το ρίσκο του, τη συμβολή του στη δημοσιογραφία, την αυτοθυσία του κατά την διάρκεια των πολεμικών του ανταποκρίσεων από τα μέτωπα των βομβαρδισμών», αλλά και για την «Καλλιέργεια Ενός Πολιτισμού Ειρήνης και μη Βίας».
Κατά την απονομή του βραβείου – επαίνου στον Γιάννη Κανελλάκη από τον Όμιλο UNESCO , ο πρόεδρος Γιάννης Μαρωνίτης, μίλησε για τον χαρακτήρα του, την συναδελφικότητά του, τον δημοσιογραφικό του παλμό, την δημοσιογραφική του δράση, τις αποστολές του στον πόλεμο, και τις ανταποκρίσεις του «που παρακολουθούσαμε με δέος από το MEGA». Μίλησε επίσης για την συμβολή του ως άνθρωπος σε πολλές ανθρωπιστικές αποστολές, σε χώρες που υποφέρουν και σε χώρες που δοκιμάζονται από την πείνα, την δίψα, την έλλειψη φαρμάκων, γιατρών, τροφίμων και πολλών άλλων.
Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης βραβεύθηκαν επίσης από τον Όμιλο UNESCO , η Ελένη Κόρκα από το υπουργείο πολιτισμού, η Ντίνα Αδαμοπούλου, πρόεδρος του Ιστορικού Μουσείου - Αρχείου στην Ύδρα, ο Γιώργος Κεραμιτζόγλου, δημοσιογράφος στο τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ , που με την δημοσιογραφική του δράση βοηθάει πολύ στην προστασία του περιβάλλοντος. Στη συνέχεια έπαινοι δόθηκαν σε πολλά και ξεχωριστά χορευτικά συγκροτήματα που στην διάρκεια της εκδήλωσης εντυπωσίασαν τους εκατοντάδες παρευρισκόμενους με τα παραδοσιακά τραγούδια και χορούς.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν βουλευτές (Δημήτρης Καρύδης, βουλευτής Α΄Πειραιά) , ο κ. Νεράτζης, ο κ. Λυτζέρης, βουλευτές Β΄Πειραιά, ο εκπρόσωπος του βουλευτή και αντιπροέδρου της Βουλής Γρηγόρη Νιώτη, Αθανάσιος Νιώτης, δήμαρχοι, αντιπεριφερειάρχες ( Στένος Χρήστου) , δημοσιογράφοι, εκδότες (Πένυ Καλύβα, εκδότρια και διευθύντρια της εφημερίδας «Γορτυνία»), Φοίβος Οικονομίδης ( δημοσιογράφος «Ελευθεροτυπία») , Άρης Σπίνος (δημοσιογράφος κανάλι «Κόντρα») Γιώργος Κατακουζηνός, (δημοσιογράφος, εφημερίδα «Δικαιοσύνη»), Μαίρη Πάρσαλη, (εκδότρια της εφημερίας «Αλήθεια» στη Νίκαια) , και πολλοί άλλοι. Επίσης παρευρέθηκαν αντιπρόσωποι από την Εκκλησία, από πολιτιστικούς φορείς, από συλλόγους, σωματεία και άλλα διάφορα πνευματικά ιδρύματα.
Ο πρόεδρος της UNESCO Γιάννης Μαρωνίτης στο τέλος της εκδήλωσης, έκοψε την πατροπαράδοτη πρωτοχρονιάτικη πίτα και ευχήθηκε σε όλους καλή χρονιά. Και απ
Keywords
Τυχαία Θέματα