Βρέθηκε στην Ελλάδα αυθεντικός πίνακας του Ρούμπενς, που είχε κλαπεί από μουσείο του Βελγίου

Ένα σημαντικό πίνακα του Πέτερ Πάουλ Ρούμπενς, «Το κυνήγι του καλυδώνιου κάπρου», ο οποίος χρονολογείται από το 1618 και είχε κλαπεί το 2001 από μουσείο του Βελγίου, εντόπισαν μετά από συντονισμένες ενέργειες η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής και οι υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού και....
Τουρισμού.
Κατά την επιχείρηση συνελήφθησαν δύο Έλληνες. Πρόκειται για έναν 65χρονο, πρώην ιδιοκτήτη καταστήματος με αντίκες στην Αθήνα και μια 40χρονη γυναίκα, παρουσιάστρια τηλεοπτικού σταθμού.

Ο πίνακας (28 επί 52 εκ) βρέθηκε στο ΙΧ αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν, και το οποίο ακινητοποιήθηκε από την Ασφάλεια Αττικής.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές τις οποίες επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο, το ζευγάρι δεν έχει σχέση με την κλοπή του πίνακα, που έγινε το 2001 από το Βασιλικό Μουσείο Βρυξελλών του Βελγίου κι από τότε οι έρευνες της Ιντερπολ για τον εντοπισμό του απέβησαν άκαρπες. Πριν μερικές εβδομάδες οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ είχαν πληροφορίες από τον ιδιωτικό αστυνομικό Γιώργο Τσούκαλη ότι ο συγκεκριμένος πίνακας βρίσκεται στην χώρας μας και επιχειρείται να πουληθεί από δύο ιδιώτες έναντι 6 εκατομμυρίων ευρώ.

Ερευνάται, ωστόσο, πως περιήλθε στην κατοχή τους το ανεκτίμητης αξίας έργο.

Κατά τις ίδιες πηγές, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής, σε συνεργασία με υπαλλήλους του υπουργείου Πολιτισμού «παγίδευσαν» το ζευγάρι, εμφανιζόμενοι ως αγοραστές, και είχαν διαπραγματευτεί την αγορά του πίνακα αντί περίπου έξι εκατομμυρίων ευρώ. Αφού έγιναν αλλεπάλληλες επαφές κλείστηκε ραντεβού στο οποίο οι συλληφθέντες πήγαν με τον πίνακα για την ολοκλήρωση της πώλησης.

Η παρουσιάστρια υποστήριξε ότι «δεν έχει καμία σχέση με την κλοπή του πίνακα αλλά της τον έδωσε για δώρο ένας Ιταλός φίλος της στην διάρκεια διακοπών της, το 2003, στην Ρόδο

http://www.dailynews24.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα