ΞΥΠΝΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΟΝΕΙΡΟ!!

Τι είναι τα όνειρα; Από επιστημονικής απόψεως είναι προβολές εικόνων του εγκεφάλου που αναδύονται απ’ το υποσυνείδητο όπου είχανε κατά καιρούς αποθηκευτεί χωρίς να υποπέσουν στην πλήρη αντίληψη μας. Οπότε τι γίνεται με εκείνες τις εικόνες που μοιάζουν εντελώς παράλογες και....
αλλοπρόσαλλες; Πότε παρουσιάστηκαν στην ζωή μας και αποθηκεύτηκαν στο υποσυνείδητο; Πότε πολέμησε κάποιος με ένα τεράστιο φίδι στη ζωή του ή πέταξε σαν πουλί στον ουρανό και το υποσυνείδητο αποθήκευσε την στιγμή και την εικόνα;
Πως ο ανθρώπινος εγκέφαλος δημιουργεί εικόνες που δεν υπήρξαν ποτέ αλλά είναι πολλές
οι φορές που μοιάζουν ζωντανές, καθαρές ενόσω παραμένουν απροσδιόριστες.
Οι επιστήμονες προσπαθούν να εξηγήσουν τις λειτουργίες του ανθρώπινου οργανισμού προσεγγίζοντας τα πράγματα από καθαρά φαινομενικά κριτήρια. Το μεσαίωνα σκίζανε τα ιμάτια τους ότι η γη είναι επίπεδη κι αν ταξιδέψει κανείς μέχρι την άκρη μπορεί να χαθεί στο βάραθρο, στο κενό. Κάποιος τόλμησε να πει πως η γη γυρίζει και οδηγήθηκε στην ιερά εξέταση με σκοπό να καταδικασθεί σε θάνατο. Οι αντιλήψεις, οι απόψεις και τα συμπεράσματα καθορίζονται πάντα με τα μέσα που διαθέτουμε την δεδομένη στιγμή που αναλύουμε τις καταστάσεις και τα φαινόμενα.
Μια διαφορετική εκδοχή για την σημασία των ονείρων μπορεί κανείς να την αναζητήσει σε σχολές εσωτερισμού όπου διδάσκονται πρώτα η διδασκαλία για θέματα γύρω από την φύση του ανθρώπου και την πραγματική του αποστολή και στη συνέχεια ή και παράλληλα δίνονται πρακτικές ασκήσεις για την απόκτηση βιωματικής γνώσης για όλα τα παραπάνω.
Σύμφωνα με τις απόψεις όλων αυτών που ασχολήθηκαν κατά καιρούς με αυτές τις μυητικές σχολές και με τους διδασκάλους που τις ιδρύσανε τα όνειρα έχουν ύψιστη σημασία στην καθημερινή ζωή του ανθρώπου.
Ο άνθρωπος ζει την ζωή του σχεδόν κοιμισμένος και συνεχίζει να κοιμάται και στον ύπνο του. Υπάρχουν όμως στιγμές που ξυπνάει μες το όνειρο και τρομάζει τόσο πολύ που ξυπνά ταραγμένος κι αναζητά πιθανές αιτίες του συμβάντος.
Υπάρχουν όνειρα που ο άνθρωπος τα βλέπει σαν να παρακολουθεί κινηματογραφική ταινία, σαν να είναι θεατής και υπάρχουν όνειρα που νιώθει ξεκάθαρα πως παίζει κι αυτός ένα ρόλο στην σκηνή. Όμως το μεγάλο και υπέροχο μυστικό αποκαλύπτεται όταν καταφέρει και τραβήξει το παραπέτασμα και δει πίσω απ’ το παραβάν, τότε θα διαπιστώσει ότι υπάρχει μια άλλη ζωή, ίσως η πραγματική. Θα αντιληφθεί ότι η θεωρεία πως τα όνειρα είναι το ταξίδι της ψυχής σε μια άλλη διάσταση, είναι αληθινή. Τότε και μόνο θα καταλάβει τι ακριβώς σημαίνει αστρικό ταξίδι.
Υπάρχει ένα κλειδί που πρέπει καθένας να χρησιμοποιήσει καθημερινά για να ανοίξει αυτή την πόρτα που οδηγεί πίσω απ’ την σκηνή πίσω απ’ την προβολή της ταινίας.
Καθημερινά ανάμεσα στις ασχολίες μας μέσα στο ωράριο της δουλειάς μας ή στο διάλειμμα μας ας κάνουμε τα εξής.
1. Ας ρωτήσουμε ξαφνικά τον εαυτό μας χωρίς να δώσουμε κάποια απάντηση. Ποιος είμαι;
2. Στη συνέχεια και όπως προείπα χωρίς να περιμένουμε απάντηση ρωτάμε; Τι κά
Keywords
Τυχαία Θέματα