"Ζήτω! Πάλι νίκησε η Άγνοια!"

από τον Νικόδημο

1. Μόνο ο κ. Μάνος από τους κομματάρχες έχει τη συμπάθεια μου - αν και λυπήθηκα που η άξια, ικανότατη κ. Διαμαντοπούλου, με την τύφλα των πασόκων ψηφοφόρων, έμεινε εκτός Βουλής. Μόνο οι δικές του ιδέες προσεγγίζουν τις δικές μου και αυτό που θεωρώ γνήσιο φιλελευθερισμό. Η μόνη λύση για την «απαγκίστρωσή» μας από το μισητό Μνημόνιο είναι αυτά για τα .....
οποία γράφω
από τον Οκτώβριο του 2011: πρακτική εκπαίδευση στην ηθική, μείωση του Κράτους και φορολόγηση των αξιών της γης με κατάργηση όλων των άλλων φόρων. Τα πιο χοντρά σημεία:
α) Μόνο 100-120 βουλευτές. Μόνο 8-10 υπουργεία. Μείωση των μισθών όλων αυτών και κατάργηση ασυλίας και άλλων προνομίων.
β) Απόλυση τουλάχιστον 400.000 από το ευρύτερο Δημόσιο.
γ) Έλεγχος σε όλους τους εφοριακούς και κυρίως τους Ράμπο του ΣΔΟΕ που, υποπτεύομαι, είναι οι πιο διεφθαρμένοι. Αχ, quis custodiet ipsos custodes? αναρωτιούνταν οι Ρωμαίοι φιλελεύθεροι: «Ποιος θα ελέγχει τους ελεγκτές»;
δ) Δίωξη των πρωθυπουργών και υπουργών οικονομικών της τελευταίας 25ετίας και όλων των φοροφυγάδων και το πιο σημαντικό–
ε) Επιβολή ενός τέλους επί των αξιών της γης – εκτός νεκροταφείων, πρεσβειών, αληθώς δημόσιων ιδρυμάτων και οριακών αγροτικών τοποθεσιών. Αυτό θα αυξάνεται βαθμιαία ενώ θα μειώνονται οι φόροι και τα ασφάλιστρα.
Αυτά τα μέτρα θα δώσουν ανυπολόγιστη ώθηση στην παραγωγική δραστηριότητα του ιδιωτικού τομέα και έτσι θα απορροφηθούν οι άνεργοι. Τα Μνημόνια θα καταργηθούν από μόνα τους. Το ΔΝΤ και η Ευρώπη θα είναι αναμνήσεις ενός εφιαλτικού και ευτράπελου παρελθόντος.
Ονειροπολώ κι εγώ έτσι, μπας και αποδιώξω τις αναθυμιάσεις που αναδύονται καθώς διάφοροι λιβανίζουν με λόγια λιγωτικά τη δικαιοσύνη, την αξιοπρέπεια και την αλληλεγγύη – ιδιότητες δυσεύρετες στη σύγχρονη σοσιαλδημοκρατία. Διότι δεν έχω ακούσει στις ομιλίες και δεν έχω διαβάσει σε δημοσιεύσεις τι θα γίνει αν βγούμε από την Ευρωζώνη. Από που θα έρθουν τα χρήματα που χρειαζόμαστε για να αποπληρώσουμε τα δανεικά και να καλύψουμε τις δημόσιες δαπάνες μας. Ναι, υπάρχουν τα έσοδα από φόρους αλλά αυτά δε φθάνουν. Αν έφθαναν δε θα χρειαζόμασταν τη βοήθεια της Ευρώπης και του ΔΝΤ. Οπότε θα συνεχιστούν τα φορομπηχτικά μέτρα; ... Ο κ Στρατούλης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α είπε πως θα χρησιμοποιήσει τις καταθέσεις στις τράπεζες για «ανάπτυξη» αλλά θα τις «εγγυηθεί» (αν μείνουν καταθέσεις μέχρι τότε)!

2. Τα αποτελέσματα των εκλογών είναι γνωστά: Αποχή 35%. Νέα Δημοκρατία 18,9%. Σύριζα 16.8%. ΠΑΣΟΚ 13.2%. Ανεξάρτητοι Έλληνες 10.6%. ΚΚΕ 8.5%. Χρυσή Αυγή 7%. Δημοκρατική Αριστερά 6.1%.
Αυτά τα ποσοστά, το 1.8% της Δράσης του κ. Μάνου και το 2.8% της κας Μπακογιάννη δείχνουν πως ο βαθμός ηλιθιότητας ή ανωριμότητας και άγνοιας στο εκλογικό σώμα των Ελλήνων είναι πολύ μεγαλύτερος από ότι νόμιζα μέχρι τώρα. Εξηγώ.
Πρώτο κόμμα είναι αυτό της αποχής, η οποία είναι και η μεγαλύτερη από τη Μεταπολίτευση 1974 και έπειτα. Αυτό σημαίνει πως ένα πολύ μεγάλο τμήμα του λαού δεν μπόρεσε να ξεπεράσει τον προβληματισμό και
Keywords
Τυχαία Θέματα