Αφιέρωμα Μεταπτυχιακά | ΕΚΠΑ – Σχολή Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών

23:18 4/5/2012 - Πηγή: Neolaia

Συνεχίζουμε το αφιέρωμα με το εθνικό και καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και συγκεκριμένα με την Σχολή Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών.             

Τμήμα Νομικής

ΠΜΣ – Α’ Ιδιωτικού Δικαίου

Το ΠMΣ έχει ως αντικείμενο μεταπτυχιακές σπουδές στο Αστικό Δίκαιο και συναφή αντικείμενα. Πιο συγκεκριμένα, εκτός από τους παραδοσιακούς κλάδους του Αστικού Δικαίου (Γενικές Αρχές, Γενικό Ενοχικό Δίκαιο, Ειδικό Ενοχικό Δίκαιο, Εμπράγματο Δίκαιο, Οικογενειακό Δίκαιο, Κληρονομικό

Δίκαιο), αναπτύσσονται και ειδικότερα σύγχρονα αντικείμενα που άπτονται του πεδίου του Αστικού Δικαίου, όπως το Δίκαιο των Τραπεζικών Συναλλαγών, οι Θεσμοί Αγγλοσαξονικού και Αμερικανικού Δικαίου, το Κοινοτικό Αστικό Δίκαιο – με έμφαση ιδίως στο Δίκαιο Προστασίας του Καταναλωτή – Ζητήματα Αδικοπραξίας, το Δίκαιο του Κτηματολογίου, Σύγχρονες Εξελίξεις στην Πνευματική Ιδιοκτησία και τα Συγγενικά Δικαιώματα, το Δίκαιο των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, Νέες Μορφές Συμβάσεων της Σύγχρονης Οικονομίας, η Ερμηνεία Νόμων και Δικαιοπραξιών, Σύγχρονα Προβλήματα Οικογενειακού Δικαίου, το Ηλεκτρονικό Αστικό Δίκαιο, το Δίκαιο Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, η Ανώμαλη Εξέλιξη των Συμβάσεων σε Συγκριτική Επισκόπηση, το Δίκαιο Αστικής Ιατρικής Ευθύνης κ.ά.

ΠΜΣ – B’ Ιδιωτικού Δικαίου

Το πρόγραμμα έχει διάρκεια τριών διδακτικών εξαμήνων, από τα οποία τα δύο πρώτα περιλαμβάνουν διδασκαλία μαθημάτων, το δε τρίτο την εκπόνηση διπλωματικής εργασίας στο γνωστικό αντικείμενο της κατευθύνσεως που έχει επιλέξει ο φοιτητής. Τα μαθήματα περιλαμβάνουν παραδόσεις εμβάθυνσης, φροντιστηριακές εργασίες ή ασκήσεις, ερευνητικά σεμινάρια και κάθε άλλου είδους εκπαιδευτικές δραστηριότητες, εξειδικεύονται δε σε σχέση με κάθε γνωστικό αντικείμενο του Π.Μ.Σ.

Ελληνογαλλικό Π.Μ.Σ «Εξειδικευμένο δημόσιο δίκαιο»- Σύμπραξη Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Πανεπιστημίου Montesquieu-Bordeaux IV

Σκοπός του ελληνογαλλικού Π.Μ.Σ είναι η εμβάθυνση και κατάρτιση πτυχιούχων νομικής επιστήμης σε εξειδικευμένα αντικείμενα του δημοσίου δικαίου, έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η ειδίκευση και συμμετοχή τους στην καλλιέργεια και ανάπτυξη της πρωτογενούς επιστημονικής έρευνας αλλά και στη διαμόρφωση και προσαρμογή της επιστημονικής σκέψης.

ΠΜΣ Ποινικών Επιστημών

Ο Τομέας Ποινικών Επιστημών οργανώνει και λειτουργεί από το ακαδημαϊκό έτος 2001–2002 Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) με τίτλο «Μεταπτυχιακές Σπουδές στις Ποινικές Επιστήμες». Η επιτυχής περάτωση των σπουδών αυτών οδηγεί σε μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης ή σε διδακτορικό τίτλο. Σκοποί του Προγράμματος είναι αφενός μεν η κάλυψη των αναγκών παροχής εξειδικευμένης γνώσης και ανάπτυξης της έρευνας στο χώρο των Ποινικών Επιστημών, αφετέρου δε η διασύνδεση της διδασκαλίας με τις ανάγκες της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας.

ΠΜΣ – Ιστορίας και Θεωρίας του Δικαίου (Ιστορία, Φιλοσοφία, Κοινωνιολογία, Εκκλησιαστικό)

Ο Τομέας Ιστορίας και Θεωρίας του Δικαίου (Ιστορία, Φιλοσοφία, Κοινωνιολο

Keywords
Τυχαία Θέματα