Έκλεισαν τα εισπρακτικά, σειρά τα διαρθρωτικά!

20:52 5/8/2012 - Πηγή: Neolaia

Ολοκληρώθηκε η κρίσιμη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γ.Στουρνάρα με την τρόικα, παρουσία υπουργού Εργασίας Γ.Βρούτση, κι έκλεισαν τα μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ. Λέγεται, συγκεκριμένα, από άτομα κοντά στις διαπραγματεύσεις ότι συμφωνήθηκε το μεγαλύτερο ποσοστό των μέτρων, με ορισμένα άλλα να αναμένουν την οριστικοποίησή τους μετά την παρόδο μερικών ακόμα εβδομάδων. Μέσα στις επόμενες ημέρες θα περιγραφούν αναλυτικά τα ισοδύναμα

μέτρα που θα επιτρέψουν να μην υπάρξουν περικοπές στα ειδικά μισθολόγια και να αποπληρωθούν σταδιακά, έως με 7 δόσεις, οι φόροι που προκύπτουν στα νέα εκκαθαριστικά. To πακέτο των μέτρων θα είναι έτοιμο το Σεπτέμβριο, όταν επιστρέψει η τρόικα θα επιστρέψει να συντάξει τη σχετική έκθεση αξιολόγησης.

Μετά την κατά βάση οριστικοποίηση του πακέτου των 11,5 δισ. ευρώ για την περίοδο 2013 – 2014 και τη σχετική συμφωνία κυβέρνησης – τρόικας οι κ.κ. Σαμαράς, Βενιζέλος, Κουβέλης, θέλουν να προχωρήσουν χέρι-χέρι και αποφασιστικά στα ζητήματα αποκρατικοποιήσεων, συγχωνεύσεων οργανισμών, προώθησης μεγάλων έργων και αποδέσμευσης πόρων. Οι πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων της κυβέρνησης συνεργασίας θα έχουν δύο συναντήσεις το μεσημέρι και το απόγευμα των δύο πρώτων εργάσιμων ημερών της εβδομάδας, αντίστοιχα.

Keywords
Τυχαία Θέματα