Κριτική ταινίας | J. Edgar

10:17 28/1/2012 - Πηγή: Neolaia

O Κλιντ Ίστγουντ επιστρέφει στην μεγάλη οθόνη με την βιογραφία του J.Edgar. Συμμετέχουν οι Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Ναόμι Γουότς, Τζούντι Ντεντς, Άρμι Χάμερ, Τζος Λούκας, Ντέιμον Χέριμαν, Κεν Χάουαρντ. Δεν έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε τέτοιες ταινίες.

Λίγα λόγια για τον J. Edgar. Ίδρυσε το Fbi και για παραπάνω από μισό αιώνα ήταν ο επικεφαλής του. Ο Edgar ήταν ένας ανήσυχος τεχνοκράτης και κατάφερε με επιτυχία να συνδέσει την επιστήμη με την εγκληματολογία. Η προσφορά

του μεγάλη, έφτιαξε το πρώτο αρχείο με δαχτυλικά αποτυπώματα, εκπαίδευσε το προσωπικό του στις παρακολουθήσεις. Ήταν το δεξί χέρι όλων των προέδρων από τον Roosevelt ως τον Nixon. Οι επιτυχίες του πολλές, κατάφερε να πιάσει τον υπ αριθμόν ένα δημόσιο κίνδυνο John Dillinger. Δικαίως τον έχουν χαρακτηρίσει ως πατέρα της πληροφορίας.

Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο κατάφερε να αποδώσει άριστα μπορώ να πω τον πολύ δύσκολο ρόλο του. Η ερμηνεία του Λεονάρντο αξίζει να σημειωθεί καθώς ο Hoover ήταν ένας ιδιόμορφος άνθρωπος. Πιο συγκεκριμένα ήταν τελειομανείς, ιδιότροπος και φιλόδοξος. Παραξενεύτηκα ιδιαιτέρα όταν κατάλαβα πως ένας τόσο ισχυρός άνδρας ήταν ομοφυλόφιλος αλλά η σκηνοθεσία ήταν τόσο λεπτή που δεν μπορώ να το σχολιάσω σαν κάτι αρνητικό. Οι επιτυχίες, η επιμονή του, το «love story» εκφράζεται μέσα από μια καλοστημένη ταινία.

Δείτε την πραγματική φωτογραφία του J. Edgar Hoover με τον «συνεργάτη» του Tolson.

Keywords
Τυχαία Θέματα