JPMORGAN: Ευαίσθητη, αλλά διαχειρίσιμη η κατάσταση στην Ελλάδα

10:16 28/1/2012 - Πηγή: 24wro
Η κατάσταση στην Ελλάδα είναι ευαίσθητη αλλά διαχειρίσιμη, και χρειάζεται μεγάλη προσοχή...
ώστε να περιοριστεί περαιτέρω μετάδοση στην αγορά, αναφέρει σε ανάλυσή της η JP Morgan.

Όπως τονίζει, δεν υπάρχουν πλέον καλές επιλογές διαθέσιμες, και αυτό που έχει μείνει είναι ένας άσχημος διαγωνισμός, όπου ο στόχος είναι να βρεθεί η λιγότερο κακή λύση.

«Κάθε
σενάριο που μπορούμε να σκεφτούμε για να βρεθεί μια λύση εξόδου από το αδιέξοδο, έχει τα υπέρ και τα κατά. Ωστόσο, ο στόχος τώρα θα πρέπει να είναι ο περιορισμός της μετάδοσης στην ευρύτερη περιοχή.

Με βάση αυτό, η JP Morgan επισημαίνει οκτώ σημεία που θα πρέπει να υπάρχουν προκειμένου να βρεθεί η λύση. Η καλύτερη λύση, θα πρέπει να περιλαμβάνει όσο το δυνατό περισσότερα.

Συγκεκριμένα, τονίζει ότι το ελληνικό χρέος πρέπει να μειωθεί σε βιώσιμο επίπεδο, οι ιδιώτες πιστωτές θα πρέπει να αποδεχθούν μια μείωση που να είναι δίκαιη, η ΕΚΤ δεν μπορεί να θεωρηθεί ως κύριος πιστωτής.

Επίσης, το σύστημα της ευρωζώνης, ΕΚΤ και εθνικές κεντρικές τράπεζες, πρέπει να αποδείξει ότι είναι καλά κεφαλαιοποιημένο, το νομικό προηγούμενο δεν πρέπει να παραβλεφθεί, τα CDS πρέπει να φανεί ότι είναι νόμιμο προϊόν αντιστάθμισης, και τέλος, να αποφευχθεί το απροσδόκητο.

Η βέλτιστη διαδρομή είναι αυτή που παρέχει την μεγαλύτερη πιθανότητα περιορισμού μετάδοσης της αγοράς, καταλήγει η JP Morgan.

Όπως τονίζει, ο καλύτερος δρόμος τώρα θα είναι να επιτευχθεί μια ανταλλαγή του ελληνικού χρέους, όπου τα CAC’s θα χρησιμοποιηθούν για να διασφαλίσουν ότι θα συμπεριληφθούν σε αυτή όλοι οι κάτοχοι ελληνικών ομολόγων του ιδιωτικού τομέα.

«Πιστεύουμε ότι τα CDS θα πληρωθούν, και ότι η ΕΚΤ θα πρέπει και αυτή να αναλάβει μέρος του χρέους, ώστε να μην θεωρηθεί ως κύριος πιστωτής».

Newscode.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα