Νέες, οραματίστριες και «Συριζίτισες»

16:17 8/7/2012 - Πηγή: Neolaia

Ανάμεσα στις 25 εκλεγείσες Βουλευτίνες, εκ των συνολικά 71 μελών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, αρκετές είναι κάτω των 40 ετών, ενώ άλλες εισήλθαν στο ελληνικό κοινοβούλιο όντας ακόμα στην πρώτη νιότη τους, μη έχοντας συμπληρώσει ούτε τα πρώτα τους «άντα! Οι πολιτικές «αμαζόνες» του ΣΥΡΙΖΑ διακρίνονται για την έντονη πολιτικοποίηση και το δυναμισμό τους, διαψεύδοντας τις θεωρίες που θέλουν τη γυναίκα ως τον αδύναμο κρίκο στην πολιτική εκπροσώπηση.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα, η πληθωρική κ. Δούρου, η άκαμπτη κ. Κωνσταντοπούλου,

κι η κινητική Λαρισαία κ. Διώτη. Η «Ν» παρουσιάζει μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες θηλυκές φυσιογνωμίες της αριστεράς, οι οποίες στην πλειοψηφία τους είναι κινηματικά αναθρεμμένες και, πλέον, χρεωμένες με σημαντικές πολιτικές ευθύνες.

Η πασσιονάρια Ρένα

Εκ των στενότερων συνεργατών του Αλέξη Τσίπρα, η Βουλευτής Β΄ Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου παρακολουθεί τα εξωτερικά θέματα κι έχει ως τώρα συμβάλλει τα μέγιστα στην άρτια προετοιμασία αρκετών συνεντεύξεων, παρουσιάσεων και παρουσιών του αρχηγού της σε ΜΜΕ και των δύο πλευρών του Ατλαντικού. Χαρακτηριστικός υπήρξε ο παθιασμένος οίστρος της, παρά τον πολύ πιο μετριασμένο στην ουσία του πολιτικό λόγο της, κατά το μεσοδιάστημα των δύο αναμετρήσεων. Αφορμές οι σφοδρές διαμάχες με τον Η. Κασιδιάρη της Χρυσής Αυγής και με εφημερίδα που προεκλογικά ερμήνευε παλιότερη παρουσία της σε ινστιτούτο του ΥΠΕΘΑ ως διαπλοκή της με την ομάδα Τσοχατζόπουλου.

Η Ρένα Δούρου τοποθετήθηκε μεσοβδόμαδα επίσημα επικεφαλής-«σκιώδης» υπουργός για θέματα του Εξωτερικών. Τούτες τις ώρες βρίσκεται στη Βενεζουέλα εκπροσωπώντας τον Α. Τσίπρα, στο Φόρουμ του Σάο Πάολο, για τον παγκόσμιο απολογισμό της αριστεράς και την επόμενη ημέρα της.

Η «πράσινη» Ηρώ

Πρόκειται για τη νεότερη Βουλευτίνα της προηγούμενης κοινοβουλευτικής περιόδου. Το κορίτσι του Θεσσαλικού κάμπου δραστηριοποιείται σχεδόν από τότε που θυμάται τον εαυτό της στα κοινά.

Οικονομολόγος με ειδικό πεδίο ενδιαφέροντος το περιβάλλον, ανέλαβε επικεφαλής των θεμάτων του υπουργείου Περιβάλλοντος. Προεκλογικά είχε επισκεφθεί, μάλιστα, το υπουργείο με πλήθος συνεργατών της προκειμένου να ενημερωθεί για τα θέματα, εντυπωσιάζοντας, σύμφωνα με πληροφορίες, με τον ιδιαίτερο δυναμισμό της τον υπηρεσιακό υπουργό εκείνης της περιόδου και Πρύτανη του Παντείου, Γρ. Τσάλτα.

Η άτεγκτη Ζωή

Από τις αντιπαραθέσεις στις αίθουσες των δικαστηρίων – πολλές φορές εντονότερες ακόμα κι από αντίστοιχες του πολύπειρου νομικού, πολιτικού και πρώην προέδρου του ΣΥΝ πατέρα της – η Βουλευτής Α΄ Αθηνών απολαμβάνει τη θέση της «σκιώδους» υπουργού

Δικαιοσύνης. Η εμπιστοσύνη του Αλέξη Τσίπρα στο πρόσωπό της δεδομένη. Έχει αναλάβει , άλλωστε, την εκπροσώπησή του στη διαμάχη του με γερμανική εφημερίδα.

Στόχος της, η από νομικής πλευράς αποδόμηση της μνημονιακής πολιτικής και η παρουσίαση ολοκληρωμένης αντιπρότασης για την οργάνωση του σύγχρονου κόσμου της «Θέμιδος».

Από τις φοιτητικές συνελεύσεις στο Γραφείο Τύπου<

Keywords
Τυχαία Θέματα