Ο Σαμαράς που ιδρύει κόμμα…

Ο Σαμαράς που ιδρύει κόμμα, ο Τσίπρας που το καθυστερεί χαρακτηριστικά και οι πολίτες που προσπαθούν να κρατήσουν τα λογικά τους…

Στο ημίφως του κεντρικού ζητήματος, γύρω από το οποίο κινείται η πολιτική ζωή και ολόκληρη η ελληνική κοινωνία, και το οποίο δεν είναι άλλο από το δίπτυχο ψήφιση νέων σκληρών μνημονιακών μέτρων – καταβολή της δανειακής δόσης από την τρόικα

των 31,5 δισ. ευρώ, κρίνονται πολλά από συζητήσεις επί συζητήσεων κορυφαίων της πολιτικής και όχι μόνο ελίτ της χώρας για το αύριο των σημερινών παρηκμασμένων, αλλά και των ανερχόμενων, ελληνικών κομμάτων. Χαρακτηριστικό ως προς αυτό, τα δημοσιεύματα αναφορικά στη συγκρότηση νέου κόμματος από τον νυν Πρωθυπουργό, καθώς και η ανησυχία στην ευρύτερη αριστερά από την καθυστέρηση υλοποίησης της απόφασης του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη μετατροπή του πολιτικού του φορέα των συνιστωσών και των ποικίλων τάσεων του σε σύγχρονου τύπου κόμμα.

Το πρωθυπουργικό φλερτ με το κέντρο

Αυτό που ανακοίνωσε αλλά δεν τόλμησε να πράξει ο κ. Βενιζέλος, την επανίδρυση του κόμματός του με αλλαγή ονόματος, συμβόλων και ανθρώπινου πολιτικού κεφαλαίου, φαίνεται ότι σκέφτεται σοβαρά να το πράξει στον κατάλληλο χρόνο ο Α. Σαμαράς. Ο Μεσσήνιος πολιτικός αφενός γνωρίζει καλά ότι ούτε τον αγαπά ούτε κι εκείνος από την πλευρά του αγαπά παράφορα τη ΝΔ, κι αφετέρου αντιλαμβάνεται ότι αναδεικνυόμενος στη θέση του Πρωθυπουργού έχει συγκριτικά μεγαλύτερη επιρροή στην κοινωνία από το κάτι παραπάνω από το 18% της πρώτης κατά σειρά φετινής εθνικής κάλπης του νυν ισχυρότερου κομματικού κυβερνητικού εταίρου. Όπως οι περισσότεροι αναλυτές σχολιάζουν το δημοσίευμα του περιοδικού των «Επικαίρων», στόχος μιας τέτοιας κίνησης Σαμαρά είναι η κατίσχυση του στο χώρο του κέντρου, σε μια εποχή που σημαντικά τμήματα της δεξιάς έχουν στραφεί είτε προς τον παραλογισμό είτε προς τα άκρα. Αναλογιζόμενοι ότι ο Αντώνης Σαμαράς τόλμησε την ίδρυση τις Πολιτικής Άνοιξης στις αρχές των 90′s, καταλαβαίνουν όλοι ότι ο νυν πολιτικός επικεφαλής της χώρας, δύσκολα θα αντισταθεί στην πρόκληση της εκ των υστέρων προσπάθειας δικαίωσης της παλιότερης πρώιμης επιχείρησής του, ίδρυσης κόμματος εγκαινιασμού μιας νέας μεταπολίτευσης.

Οι… άλλοι της συγκυβέρνησης Η ατολμία Βενιζέλου δύσκολα μπορεί να κρυφτεί πίσω από το κάλεσμα επανασυσπείρωσης και επανυδρυτικού συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ το Φεβρουάριο. «Χρονοκαθυστερημένες» επιλογές με ανασύνθεση παλιών υλικών και αδύναμη ηγεσία δε μπορούν να φρενάρουν τα συνεχώς εντεινόμενη φαινόμενα παρακμής της Ιπποκράτους.

Η Δημοκρατική Αριστερά, χωρίς τη φθορά του ΠΑΣΟΚ, έχει σταθερά ως συγκριτικό της πλεονέκτημα το σοβαρό προφίλ του Φώτη Κουβέλη. Ελπίζει, παράλληλα, βάσιμα ότι με τη συνεχιζόμενη πτωτική τάση του βασικού ως σήμερα εκφραστή της κεντροαριστεράς, πολύ σύντομα με κατάλληλους χειρισμούς θα είναι εκείνη που θα κυριαρχήσει πολιτικά στον ευρύτερο προοδευτικό πολιτικό χώρο.

Ανάγκη η επίλυση των αντιφάσεων του ΣΥΡΙΖΑ

Η περίπτωση του ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί

Keywords
Τυχαία Θέματα