Προσχεδιασμένος ο εμπρησμός στα Sprider Stores Ανθούσας

13:55 4/12/2012 - Πηγή: Neolaia

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, άσκησε ο εισαγγελέας κατά των τότε μελών του δ.σ. της Sprider Stores για  προσχεδιασμένο εμπρησμό κτιρίου της αλυσίδας στην Ανθούσα, τον περασμένο Φεβρουάριο με στόχο την είσπραξη της ασφάλειας.

Ενώ τότε η πυρκαγιά είχε αποδοθεί σε κουκουλοφόρους ταραξίες, ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, Χαράλαμπος Λακαφώσης, προχώρησε στην άσκηση ποινικής δίωξης κατά των Σάββα και Αθανάσιου Χατζηιωάννου καθώς και κατά των υπόλοιπων μελών της τότε διοίκησης της εταιρίας για το

αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε εμπρησμό, της απάτης σε βάρος ασφαλιστικών εταιριών, καθώς και της απόπειρας απάτης. Απήγγειλε επίσης κατηγορίες για έκρηξη και εμπρησμό σε τέσσερις συνεργάτες της επιχείρησης που φέρονται να εμπλέκονται στην προσχεδιασμένη, σύμφωνα με τον εισαγγελέα, πυρκαγιά.

Η πυρκαγιά είχε εκδηλωθεί τα ξημερώματα της 13ης Φεβρουαρίου 2012, και από τη φωτιά καταστράφηκε ολοσχερώς το κτίριο, υπόγειο, ισόγειο και 1ος όροφος, συνολικής επιφάνειας 20.000 τ.μ.

Βάσει των στοιχείων της δικογραφίας, ο εισαγγελέας θεωρεί ότι στόχος της όλης καταστροφικής επιχείρησης εμπρησμού, ήταν η είσπραξη ασφαλιζόμενου ποσού ύψους 16 εκατομμυρίων ευρώ.

Για την υπόθεση της συγκεκριμένης πυρκαγιάς εξαρχής διατυπώθηκαν σοβαρά ερωτηματικά από τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων της Πυροσβεστικής, εξαιτίας του γεγονότος ότι είχε απενεργοποιηθεί μέρος του συστήματος ασφαλείας λίγο πριν από τον εμπρησμό.

Keywords
Τυχαία Θέματα