Προτάσεις ταινιών για DVD (Μέρος 3ο)

15:16 5/12/2012 - Πηγή: Neolaia

Καλησπέρα σινεφίλ, συνεχίζουμε με το 3ο μέρος της σειράς Προτάσεις ταινιών για DVD.

Once (2006)

Ρεαλιστική, ρομαντική και άκρως… μουσική ταινία. Κάποιος John Carney, δημιουργεί μία πανέμορφη ταινία, με εξαιρετικό soundtrack και πρωταγωνιστές, δύο ανθρώπους της διπλανής πόρτας. Λένε ότι ο έρωτας, κρύβει μέσα του, κάτι το ανεκπλήρωτο. Εγώ τι να πω; Αν έχετε την κατάλληλη ρομαντική διάθεση και δεν σας χαλάνε (αλήθεια ποιον χαλάνε;) οι βρετανικές μπαλάντες, ΔΕΙΤΕ

ΤΟ.

Half Nelson (2006)

Σίγουρα έχετε δει πολλές ταινίες με σχολεία. Όχι όμως κάτι τέτοιο. Τι γίνεται όταν ο καθηγητής είναι εθισμένος στα ναρκωτικά και αναπτύσσει μία πολύ ιδιαίτερη σχέση με μαθήτριά του που ανακαλύπτει το μυστικό του; Η ιστορία αποδίδεται με ρεαλισμό, τα βιώματα των πρωταγωνιστών τούς φέρνουν να δημιουργήσουν έναν ξεχωριστό δεσμό, πολύ διαφορετικό (μα και συνάμα τόσο ίδιο) από τον στερεοτυπικό «καθηγητή – μαθήτρια». Ο Ryan Gosling, μας αποδεικνύει γιατί θεωρείται ένας από τους καλύτερους αμερικανούς ηθοποιούς της νέας γενιάς.

Ted (2012)

Ο εκ των βασικών συντελεστών των Family Guy και American Dad, εμφανίζεται στη μεγάλη οθόνη με το Ted. Όταν άκουσα την πλοκή, εννοείται πως σνόμπαρα. Όταν είδα την ταινία, εκλιπαρούσα συγγενείς και φίλους να την ξαναδούμε. Μία από τις καλύτερες εμπορικές κωμωδίες (όχι της χρονιάς, γενικότερα) με Mark Wahlberg και (τί επίθετο να βρω για να την περιγράψω θεέ μου) Mila Kunis, να συμπληρώνουν τον πληθωρικό Ted. Ατάκα στην ατάκα, το προτείνω ανεπιφύλακτα (αν και το γέλιο είναι σχετική υπόθεση).

Cache (2005)

Φτάσαμε στην πιο περίεργη πρόταση της εβδομάδας. Το Cache, πρόκειται για ψυχολογικό θρίλερ, σίγουρα ένα από τα καλύτερα που έχω δει. Όχι μόνο επειδή η πλοκή του είναι ψαρωτική, αλλά κυρίως, επειδή κατάφερε να με γεμίσει άγχος για το «τί στο διάολο τελικά γίνεται». Αυτό είναι ένα συναίσθημα, που οφείλεται αποκλειστικά στη μαεστρία της σκηνοθεσίας του Haneke, για την οποία κέρδισε και το αντίστοιχο βραβείο στο φεστιβάλ των Κανών. Γαλλικό, έντονο, αγχωτικό, αινιγματικό, με φινάλε (για μερικούς ξεκάθαρο) που προκαλεί συζητήσεις. Πολύ δυνατό!

ΥΓ: Η φάση με τους διαδρόμους και τις ταινίες παρακολούθησης, μου θύμισε έντονα Lost Highway, αλλά με άγχωσε εξίσου, οπότε δεν με ξενέρωσε…

Gran Torino (2008)

Υπάρχει τεράστια πιθανότητα να το έχετε δει, ωστόσο αξίζει να το προτείνουμε για αυτούς που δεν το έχει πάρει το αυτί τους. Ο Clint Eastwood σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί,  σε ένα πραγματικό διαμαντάκι. Η πλοκή δεν θα σας εκπλήξει. Τα μηνύματα και τα συναισθήματα όμως, θα σας πλημμυρίσουν. Ρατσιστής γεροξεκούτης, με έντονο στρατιωτικό παρελθόν, απογοητευμένος από τους σημερινούς νέους, βρίσκει στο πρόσωπο του αλλοδαπού γείτονα, τα προσόντα του εγγονού, που πάντα θα ήθελε να έχει. Αξίζει να το δείτε!

Keywords
Τυχαία Θέματα