Στοπ στις πολύωρες μετακινήσεις των υπό σφαγή ζωντανών‏

13:13 4/6/2012 - Πηγή: Neolaia

Μεγάλη απήχησε γνώρισε η προσπάθεια της μη κυβερνητικής οργάνωσης Animals’ Angels για τη συλλογή υπογραφών στήριξης της καμπάνιας ενάντια στη μεταφορά ζώων σε μεγάλες αποστάσεις με προορισμό τη σφαγή στην ΕΕ συγκέντρωσε 1.103.248 υπογραφές. Την Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012 μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και οργανώσεων προστασίας των ζώων θα παραδώσουν τις υπογραφές στον Επίτροπο Dalli στο κτήριο Berlaymont της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η εκστρατεία “8 hours

transport” ξεκίνησε από τη διεθνή οργάνωση Animals’ Angels, που έχει καταγράψει πάρα πολλές περιπτώσεις σοβαρών προβλημάτων κατά τη διάρκεια της μεταφοράς ζώων, μαζί με τον Δανό ευρωβουλευτή Dan Jørgensen. Ο στόχος της πρωτοβουλίας είναι να περιοριστεί η μεταφορά των ζώων για τη σφαγή σε λιγότερο από 8 ώρες.

Πάνω από 1.100.000 πολίτες και 100 ΜΚΟ σε όλη την Ευρώπη που υποστήριξαν την εκστρατεία 8 ωρών και υπέγραψαν τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία ζητούν από τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα να αναλάβουν δράση κατά της μεταφοράς ζώων σε μεγάλες αποστάσεις. Η εφαρμογή των υφιστάμενων κανόνων δεν πρόκειται να σταματήσει τα προβλήματα.

Αν και η συγκεκριμένη πρωτοβουλία ξεκίνησε πριν την εφαρμογή του νέου θεσμού της Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας Πολιτών συγκέντρωσε όμως την υποστήριξη μεγαλύτερου αριθμού πολιτών από αυτόν που απαιτείται για την ΕΠΠ. Εάν η Κομισιόν αποφασίσει να αγνοήσει αυτό το αίτημα, το γεγονός αυτό θα υπονομεύσει την αξιοπιστία των θεσμών της ΕΕ.

Ήδη στις 15 Μαρτίου 2012, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε τη Γραπτή Δήλωση49/2011, η οποία «καλεί την Κομισιόν και το Συμβούλιο να επανεξετάσουν τον Κανονισμό 1/2005 για να θέσουν ένα ανώτατο όριο 8 ωρών για τη μεταφορά ζώων με προορισμό τη σφαγή».

Keywords
Τυχαία Θέματα