Blue Horizon: Επιθεωρητές του Λιμενικού μπαίνουν στην Attica Group για έλεγχο μετά τον θάνατο του Αντώνη

Από ενδελεχή έλεγχο του Λιμενικού και συγκεκριμένα από πιστοποιημένους Επιθεωρητές ελέγχου ISM-International Safety Management Code θα περάσει η Blue Star Ferries του ομίλου Attica στον στόλο της οποίας ανήκει το Blue Horizon.

Τη Δευτέρα στελέχη του Υπουργείου θα επισκεφθούν τα γραφεία της εταιρείας στην Καλλιθέα και θα διεξάγουν

ελέγχους αφού το πιστοποιητικό λειτουργίας της εταιρείας, το λεγόμενο έγγραφο συμμόρφωσης- DOC-Document of Compliance, εκδίδεται από την αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου.

Ο έλεγχος αυτός θα διενεργηθεί ως έκτακτος-επιπρόσθετος για την εκ νέου θεώρηση πιστοποιητικού της εταιρείας μετά τα νέα στοιχεία που προέκυψαν και οδήγησαν στον τραγικό θάνατο του Αντώνη Καργιώτη.

Ο Νίκος Σπανός διεθνής εμπειρογνώμονας και ναύαρχος ε.α. του Λιμενικού Σώματος, δήλωσε στο protothema.gr: «Αυτό που ορίζει ο ISM Code είναι ότι σε περίπτωση που υπάρξει οποιοδήποτε συμβάν ουσιαστικά η εταιρεία είναι σαν μην έχει πλέον το Document of Compliance δηλαδή χάνει την ισχύ το πιστοποιητικό, σαν να μην υφίσταται το πιστοποιητικό λειτουργίας της, που σημαίνει ότι οφείλει να απαγορεύσει τον απόπλου του πλοίου και να αποσυρθεί προσωρινά το πιστοποιητικό ασφαλούς διαχείρισης του πλοίου και άμεσα να γίνει επιπρόσθετος έλεγχος από τον φορέα που εκδίδει τα πιστοποιητικά. Ο έλεγχος εστιάζεται πρώτο στην διαχειρίστρια εταιρεία για να διαπιστωθεί αν τηρήθηκαν πιστά όσα ορίζονται από τον Διεθνή Κώδικα Ασφαλούς Διαχείρισης και πιο συγκεκριμένα τα κεφάλαια 2-3-6-7-8 και 11. Επίσης, εξετάζεται το Risk Assessment δηλαδή το εγχειρίδιο διαχείρισης κινδύνου».

Σύμφωνα με το πιστοποιητικό η διαχειρίστρια του πλοίου εταιρεία είναι υπεύθυνη για θέματα ασφάλειας και προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος εξασφαλίζοντας όλες τις κατάλληλες συνθήκες ούτως ώστε να λειτουργούν τα πληρώματα στα πλοία της σύμφωνα με όλους τους κανονισμούς. Για ό,τι συμβεί στο πλοίο υπεύθυνη είναι η εταιρεία για αυτό και υπάρχει οργανόγραμμα υπευθύνων για κάθε θέση ξεχωριστά.

Διαβάστε επισης:

Θεσσαλία: Υγειονομική απειλή τα 140.000 άταφα ζώα – Αποπνικτική η ατμόσφαιρα στις πληγείσες περιοχές (Videos)

Ιωάννινα: Σήμερα η νεκροψία-νεκροτομή της 20χρονης φοιτήτριας – Συντετριμμένος ο πατέρας

Καρδίτσα: Ο Αντιπεριφερειάρχης που έσπασε το φράγμα, διαφήμιζε την ασφάλεια των ποταμών πριν 10 μέρες (photos)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Blue Horizon, Επιθεωρητές, Λιμενικού, Attica Group, Αντώνη,Blue Horizon, epitheorites, limenikou, Attica Group, antoni