Θεσσαλία: Το πρωί του Σαββάτου ανοίγει η Εθνική Οδός Αθήνα – Θεσσαλονίκη, σε κυκλοφορία τα τρένα προς Καλαμπάκα από σήμερα

Σε αγώνα δρόμου έχουν επιδοθεί οι αρμόδιοι φορείς προκειμένου να ανοίξει η εθνική οδός ΑθηνώνΘεσσαλονίκης.

Ο Χρήστος Σταϊκούρας, έκανε την εκτίμηση ότι ο δρόμος θα ανοίξει το πρωί του Σαββάτου από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη και την Κυριακή προς την αντίθετη κατεύθυνση αλλά

με μία λωρίδα.

Συγκεκριμένα δήλωσε στην ΕΡΤ πως «με τα σημερινά δεδομένα φαίνεται να έχει περιοριστεί στα 450 μέτρα. Αυτή τη στιγμή σε ένα ύψος περίπου 35 εκατοστών ήταν 3 χιλιόμετρα το πρόβλημα.

Η προσδοκία και η εκτίμηση είναι ότι το Σάββατο το πρωί θα ανοίξει το οδικό δίκτυο από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη και θα επιδιώξουμε να ανοίξει την Κυριακή το πρωί κάποια λωρίδα από τη Θεσσαλονίκη προς την Αθήνα. Αλλά αυτές είναι οι εκτιμήσεις που είχαμε πριν από αυτό. Μπορεί να μεταβληθεί».

Συμπλήρωσε πως «υπάρχουν αποφάσεις της ελληνικής κυβέρνησης, της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, έτσι ώστε να διευκολύνονται οι πολίτες σε αυτό που λέγονται διόδια σε κάποιους συγκεκριμένους οδικούς άξονες».

Τεράστια η ζημιά στο σιδηροδρομικό δίκτυο

Επίσης εκτίμησε ότι το κόστος στο σιδηροδρομικό δίκτυο ενδέχεται να φτάσει τα 100 εκατομμύρια ευρώ και συμπεριέλαβε στο κόστος των καταστροφών και όσες παρεμβάσεις έγιναν μετά το δυστύχημα των Τεμπών, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος να επανέλθει ο σιδηρόδρομος μετά από αρκετούς μήνες.

Επανακυκλοφορούν τα τρένα προς Καλαμπάκα

Επανακυκλοφορούν τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών 882 και 887 (Αθήνα- Καλαμπάκα– Αθήνα) από σήμερα Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2023, σύμφωνα με ενημέρωση από τη Hellenic Train.

Ειδικότερα, το δρομολόγιο 882 (ώρα αναχώρησης 08:28 από ΣΣ Λαρίσης) θα πραγματοποιείται με τρένο στη διαδρομή Αθήνα- Λειανοκλάδι. Ακολούθως, οι επιβάτες θα εξυπηρετούνται με λεωφορεία από το Λειανοκλάδι έως την Καλαμπάκα και ενδιάμεσες στάσεις σε Καρδίτσα και Τρίκαλα.

Αντίστοιχα, το δρομολόγιο 887 (ώρα αναχώρησης 16:58) θα πραγματοποιείται με λεωφορείο από την Καλαμπάκα μέχρι τον ΣΣ Λειανοκλαδίου, με στάσεις σε Τρίκαλα και Καρδίτσα και στη συνέχεια μετεπιβίβαση σε αμαξοστοιχία με προορισμό την Αθήνα.

Υπενθυμίζεται ότι, το τμήμα Λειανακλάδι – Καλαμπάκα- Λειανοκλάδι εξυπηρετείται με λεωφορεία λόγω των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί στο σιδηροδρομικό δίκτυο εξαιτίας των πλημμυρών.

Διαβάστε επίσης

Υγειονομική «βόμβα» η Θεσσαλία: Πάλη στα βουρκόνερα για την αποκομιδή νεκρών ζώων – Αγωνιούν για το αύριο οι πλημμυροπαθείς

Πλημμύρες στη Θεσσαλία: Άνοιξε ο δρόμος Λάρισας – Γιάννουλης

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Ακρίβεια και ανασφάλεια ταλανίζουν τους πολίτες

Keywords
Τυχαία Θέματα