Euroleague: «Ξέρανε» τον Ολυμπιακό ο Γιουλ και έστεψε για 11η φορά βασίλισσα τη Ρεάλ (Photos/Videos)

Σε έναν συγκλονιστικό τελικό η Ρεάλ Μαδρίτης με το απίστευτο καλάθι του Σέρχιο Γιουλ νίκησε τον Ολυμπιακό με 78-79 και κατέκτησε την 11η Euroleague στην ιστορία της.

Στα τελευταία λεπτά οι Μαδριλένοι βρήκαν μεγάλα σουτ σε αντίθεση με τους «ερυθρόλευκους» που έπαθαν «black out». Ο Σλούκας αστόχησε σε «νεκρό» χρόνο και έτσι η Ρεάλ πανηγύρισε τη 11η Euroleague στην ιστορία της.

lang="en" dir="ltr">A Championship Winning shot from @23Llull!

Unbelievable!#7DAYSMagicMoment pic.twitter.com/zWOvZt5Dqo

Turkish Airlines EuroLeague (@EuroLeague) May 21, 2023

Αυτό, ήταν και το μοναδικό καλάθι του Ισπανού γκαρντ στον τελικό, αλλά οι Πειραιώτες έδειξαν τάσεις αυτοχειρίας, αφού ήταν στο +6 (78-72), στο 38′.

HOT START @Olympiacos_BC pic.twitter.com/M3fTQEyuEl

Turkish Airlines EuroLeague (@EuroLeague) May 21, 2023

Ωστόσο, στο τελευταίο δίλεπτο έμειναν χωρίς πόντο, κάνοντας τη μία κακή επίθεση πίσω από την άλλη, με τον Ροντρίγκεθ στον αντίποδα να βάζει τα μεγάλα σουτ και να φέρνει τη διαφορά στον πόντο (78-77), πριν το μεγάλο σουτ του Γιουλ.

Πώς εξελίχθηκε το παιχνίδι:

Με τους Φαλ, Βεζένκοφ, Παπανικολάου, Κάναν και Γουόκαπ ξεκίνησε ο Ολυμπιακός. Καλό ρυθμό από νωρίς είχε η αναμέτρηση με τους «ερυθρόλευκους» να μπαίνουν καλά στα σουτ έξω από τα 6,75μ. και τις δύο ομάδες να ήταν μαζί (9-9), στα πρώτα τρία λεπτά.

ONE LAST GAME pic.twitter.com/YUiT3mMLey

Turkish Airlines EuroLeague (@EuroLeague) May 21, 2023

Στη συνέχεια, οι Πειραιώτες έσφιξαν αμυντικά και βρίσκοντας καλάθια στο ανοικτό γήπεδο με Βεζένκοφ και Κάναν έτρεξαν επιμέρους σκορ 10-0, για το +9 (19-10), στο 6’. Ακολούθως χρεώθηκαν με δύο φάουλ Φαλ και Μπολομπόι, μένοντας εκτός ματς, με τους Παπανικολάου και Βεζένκοφ να αντιδρούν και να στέλνουν την ομάδα του Πειραιά στο +12 (24-12), στο 8’. Ωστόσο, στον εναπομείναντα χρόνο η επίθεση «κόλλησε» με τη «βασίλισσα» να κλείνει την πρώτη περίοδο με σερί 5-0 (24-17).

Keywords
Τυχαία Θέματα
iNews > Ειδήσεις > Το Ποντικι
Euroleague, Ξέρανε, Ολυμπιακό, Γιουλ, 11η, Ρεάλ PhotosVideos,Euroleague, xerane, olybiako, gioul, 11i, real PhotosVideos