Eurovision 2024: Πώς υποδέχτηκαν τον νικητή στην Ελβετία – Ποια χώρα ενδέχεται να μη συμμετάσχει ξανά (Video)

Με χειροκροτήματα και ενθουσιασμό υποδέχτηκαν οι Ελβετοί το Νέμο Μέτλερ κατά την επιστροφή του στην χώρα του, μετά τη νίκη του στον μεγάλο τελικό της Eurovision.

One of the many people that were waiting for #Eurovision winner Nemo at Zurich Airport was TEYA (@wthisteya), who represented Austria last year and is a good friend of Nemo.



[ SRF] pic.twitter.com/SBosvam866

ESC Discord (@ESCdiscord) May 12, 2024

Πλήθος κόσμου τον περίμενε στο αεροδρόμιο της Ζυρίχης, ενώ μόλις έφτασε τον αποθέωσαν, φωνάζοντας το όνομα του 24χρονου, με τις σημαίες να κυματίζουν.

Το Nemo, ο οποίος προσδιορίζεται ως non binary/μη δυαδικό άτομο, κέρδισε τον Ευρωπαϊκό Μουσικό Διαγωνισμό στο Μάλμε της Σουηδίας με το τραγούδι “The Code”, το οποίο περιγράφει το «ταξίδι» του ερμηνευτή προς την πραγματοποίηση της μη δυαδικής ταυτότητας φύλου.

Στο αεροδρόμιο παραβρέθηκαν και πολλά μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας με πανό που έγραφαν «Σπάσαμε τον δυαδικό κώδικα, υπάρχουμε, επιμένουμε».

#Suisse

Voici la vidéo de l'arrivée de Nemo à l'aéroport de Zurich après sa victoire à l'#Eurovision 2024.

: SRF#ESC2024 I @SRGSSR I @RadioTeleSuisse I @SRF I @RSIonline I @RTRSRG I #srfESC I #EurosongCH I #Switzerland pic.twitter.com/EW8U5GY81C

— la chaine 12 points (@lachaine12pts) May 12, 2024

«Θα ξαπλώσω και θα προσπαθήσω να ηρεμήσω λίγο. Έσπασα τον κώδικα, έσπασα και το τρόπαιο» είπε -μεταξύ άλλων- το Nemo σε συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε, ενώ δήλωσε ενθουσιασμένος για τη θερμή υποδοχή που του επεφύλασσαν στο αεροδρόμιο.

Δείτε πώς πανηγύρισαν στην πόλη του τη μεγάλη νίκη

Nemo‘s home town Biel/Bienne when Nemo won #Eurovision2024 pic.twitter.com/uyiEBXLQjC

— Nuria (@m4schinenmensch) May 12, 2024

Nemo you are the best! You did it! You won the #Eurovision final! Your city of #BielBienne is extremely proud of you: BRAVO and THANK YOU! You have worn Biel's colours high all over the world! #ESC2024 pic.twitter.com/iyKCqqTe91

— Biel/Bienne (@BielBienne_off) May 11, 2024

Αυτή είναι η τρίτη φορά που η Ελβετία κερδίζει τη Eurovision, ενώ σύμφωνα με την παράδοση η χώρα θα φιλοξενήσει τον Διαγωνισμό Τραγουδιού την επόμενη χρονιά. Οι υποψήφιοι για τη φιλοξενία έχουν, ήδη, αρχίσει να ρίχνουν τις προτάσεις τους.

Σκέψεις της Ολλανδίας να αποχωρήσει από τη Eurovision

Την ίδια στιγμή, η Ολλανδία σκέφτεται να αποχωρήσει από τον διαγωνισμό της Eurovision, έπειτα από τον αποκλεισμό του καλλιτέχνη που την εκπροσωπούσε.

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος της Ολλανδίας αποκλείστηκε από τον Διαγωνισμό Τραγουδιού μετά από καταγγελία μιας γυναίκας μέλους της παραγωγής της EBU, που διοργανώνει την εκδήλωση.

Με δεδομένα τον αποκλεισμό του Joost Klein αλλά και την άρνηση της Ολλανδίας να ανακοινώσει τους βαθμούς μετά από αυτήν την εξέλιξη, οι βαθμοί ανακοινώθηκαν από τον πρόεδρο της EBU, Martin Österdahl.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, το συμβόλαιο του Ολλανδικού ραδιοφωνικού και τηλεοπτικού φορέα AVROTROS με την EBU λήγει φέτος, ενώ γίνονται έντονες σκέψεις να μην το ανανεώσουν.

Διαβάστε επίσης:

Eurovision 2024 – Νίκος Μωραϊτης: «Χωρίς τις επιτροπές, πρώτοι ή δεύτεροι θα ήταν οι σφαγείς παιδιών στην Γάζα» – «Ήταν Israelvision» (Video)

Στον «γάμο της χρονιάς», του εφοπλιστή Αντώνη Ξυλά ο Στέφανος Κασσελάκης με τον Τάιλερ Μακμπέθ

Eurovision 2024: Εκρηκτική εμφάνιση της Κροατίας – Αποθεώθηκε το μεγάλο φαβορί του τελικού (Video)

Keywords
Τυχαία Θέματα