Eurovision: Το μεγαλο φαβορί του διαγωνισμού ψηφίζει «Ζάρι» και Μαρίνα Σάττι! (Video)

Το αγαπημένο του κομμάτι από τις φετινές συμμετοχές στη Eurovision αποκάλυψε ο Ελβετός εκπρόσωπος που μάλιστα αποτελεί το μεγάλο φαβορί του διαγωνισμού, με τα στοιχήματα να τον τοποθετούν στην πρώτη θέση.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Nemo (@nemothings)

Ο λόγος για τον Nemo ο οποίος εξέφρασε ξεκάθαρα την προτίμησή του στην πρόταση της Ελλάδας ψηφίζοντας «Ζάρι» και Μαρίνα Σάττι!

Μέσα από

ένα βίντεο που ανήρτησε στο TikTok, ο Νέμο φαίνεται να κρατά ένα μικρό σημαιάκι, που απεικονίζει στιγμιότυπο του βίντεο κλιπ και συγκεκριμένα, το σημείο με τη Μαρίνα Σάττι στην Ακρόπολη, ενώ συμπεριέλαβε και απόσπασμα από το «Ζάρι».

«12 πόντοι στη Μαρίνα, καλή επιτυχία» έγραψε στη λεζάντα, ενώ πάνω στο βίντεο υπήρχε η φράση «αγαπώ τη Σάττι».

@nemothingsss 12 points marina @SATTI ♬ πρωτότυπος ήχος – pepetrakos Ποιος είναι ο Nemo

Γεννημένος στις 3 Αυγούστου 1999 στο Biel/Bienne της Ελβετίας, ο Nemo Mettler είναι ράπερ, τραγουδιστής και μουσικός. Προσδιορίζεται ως non binary/μη δυαδικό άτομο, ενώ εκτός από το τραγούδι, παίζει επίσης βιολί, πιάνο και ντραμς.

Επί του παρόντος, ο Nemo έχει υπογράψει συμβόλαιο με την ελβετική εταιρεία Bakara Music, ενώ από το 2015 είναι ενεργός στη μουσική βιομηχανία, έχοντας κυκλοφορήσει πολλά Extended Plays (EP) και singles.

Το πρώτο του EP «Clownfisch» κυκλοφόρησε στις 23 Ιουνίου 2015 και έφτασε μέχρι την 95η θέση στα ελβετικά μουσικά charts, ενώ το single με την υψηλότερη επίδοση στα charts του Nemo μέχρι σήμερα είναι το τραγούδι τους «Du» του 2017, το οποίο έφτασε στο νούμερο τέσσερα και έγινε πλατινένιο στα ελβετικά charts.

Ο Nemo έχει κερδίσει επίσης πολλά βραβεία. Το 2017, συγκεκριμένα, έλαβε το βραβείο Energy Music Award για τον καλύτερο Ελβετό καλλιτέχνη, όπως και το βραβείο Prix Walo για πρωτοεμφανιζόμενο καλλιτέχνη. Ο Nemo έχει πέντε ελβετικά μουσικά βραβεία στο όνομά του: ένα το 2017 για το καλύτερο ταλέντο και τέσσερα το 2018 για το καλύτερο ανδρικό σόλο σχήμα, το καλύτερο πρωτοεμφανιζόμενο σχήμα, το καλύτερο ζωντανό σχήμα και την καλύτερη επιτυχία για το τραγούδι «Du».

Τον Νοέμβριο του 2023, ο Nemo ανακοίνωσε δημοσίως σε ένα άρθρο στην SonntagsZeitung ότι αυτοπροσδιορίζοντε ως μη δυαδικό άτομο και σε αυτό αναφέρεται και το τραγούδι «The Code».

«Το “The Code” αφορά το ταξίδι που ξεκίνησα με τη συνειδητοποίηση ότι δεν είμαι ούτε άνδρας ούτε γυναίκα. Το να βρω τον εαυτό μου ήταν μια μακρά και συχνά δύσκολη διαδικασία για μένα. Αλλά τίποτα δεν με κάνει να αισθάνομαι καλύτερα από την ελευθερία που απέκτησα συνειδητοποιώντας ότι είμαι μη δυαδικό άτομο», σχολίασε, επισημαίνοντας:

«Είναι απίστευτη τιμή να μπορώ να εκπροσωπήσω την Ελβετία στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision. Αυτή η πλατφόρμα προσφέρει μια τεράστια ευκαιρία να χτίσουμε γέφυρες μεταξύ διαφορετικών πολιτισμών και γενεών. Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό για μένα ως gender-queer άτομο να υπερασπιστώ ολόκληρη την κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ+».

Και το φαβορί από την Κροατία «ψηφίζει» Σάττι!

Κι όμως, ο Νέμο δεν είναι ο μόνος διαγωνιζόμενος που εξέφρασε την προτίμησή του στη συμμετοχή της Ελλάδας για τον φετινό διαγωνισμό. Λίγες μέρες πριν, ο Κροάτης Baby Lasagna που αποτελεί ένα από τα φαβορί της φετινής Eurovision, με τα προγνωστικά να τον τοποθετούν στη 2η θέση, μιλώντας στην εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου, αποκάλυψε ότι το αγαπημένο του κομμάτι, φέτος, δεν είναι άλλο από το «Ζάρι» της Μαρίνας Σάττι.

«Θα πόνταρα τα λεφτά μου στην Ιταλία, αλλά άκουσα πριν από 3 μέρες το τραγούδι της Ελλάδας, είναι το αγαπημένο μου, είναι κορυφαίο για μένα, είναι το στυλ της μουσικής μου, το αγαπώ. Μου αρέσει και το βίντεο κλιπ» είπε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης:

Μαρίνα Σάττι: Έκλεψε την παράσταση με την εντυπωσιακή εμφάνισή της στο τιρκουάζ χαλί της Eurovision (Photos/Videos)

Η δωρεάν συναυλία της Μαντόνα προσελκύει 1,6 εκατομμύρια κόσμο στην παραλία Copacabana της Βραζιλίας (Photos/Videos)

Η Βαλέρια Κουρούπη «πείραξε» το ZARI της Μαρίνας Σάττι – Οι ξεκαρδιστικοί στίχοι (Video)

Keywords
Τυχαία Θέματα