FFBB: Μέτρα για τη ρατσιστική επίθεση στο ΣΕΦ ζητά από Euroleague κι ΕΟΚ η Ομοσπονδία

Ανακοίνωση για τη ρατσιστική επίθεση στο ΣΕΦ, σε βάρος του Τζόσεφ Μπισάνγκ στο Ολυμπιακός – Βαλένθια, για τη 14η αγωνιστική, εξέδωσε η γαλλική Ομοσπονδία μπάσκετ.

Η Fédération Française de BasketBall (FFBB), αναφέρει πως «ο γάλλος διαιτητής, Ζοζέπ Μπισάνγκ, έπεσε θύμα ρατσιστικής επίθεσης στην Ελλάδα χθες (15/12) το βράδυ, στη διάρκεια ενός αγώνα της EuroLeague».

Δηλώνει την «αμέριστη υποστήριξή της σε συνέχεια αυτού του

απαράδεκτου περιστατικού» και γνωστοποιεί πως έχει ζητήσει «από την EuroLeague και την ΕΟΚ να λάβει τα απαραίτητα μέτρα που να αρμόζουν στη σοβαρότητα του θέματος».

«Η Γαλλική Ομοσπονδία Μπάσκετ θέλει να θυμίσει ότι ο ρατσισμός δεν έχει θέση ούτε στο άθλημά μας, ούτε στην κοινωνία», επισημαίνει.

Οι «ερυθρόλευκοι» κινδυνεύουν με βαριά τιμωρία, αφού οι διαιτητές έγραψαν τα πάντα στο φύλλο αγώνα, αναφέροντας ότι ο οπαδός των «ερυθρόλευκων» του είπε «αντε γαμ@@@ου μαύρη μαϊμού»!

Οι …Πειραιώτες έχουν κινήσει τις διαδικασίες για να εντοπιστεί ο συγκεκριμένος άνθρωπος που έκανε το ρατσιστικό σχόλιο και τον τιμώρησαν με αφαίρεση του εισιτηρίου διαρκείας και απαγόρευση εισόδου δια παντός στο ΣΕΦ.

«Η ΚΑΕ Ολυμπιακός είναι διαχρονικά ενάντια σε κάθε μορφή και ενέργεια ρατσισμού. Για τον λόγο αυτό, καταδικάζουμε απερίφραστα τη σημερινή λεκτική επίθεση του “φιλάθλου” της ομάδας μας σε βάρος ενός εκ των διαιτητών του αγώνα. Τέλος, ανακοινώνουμε ότι αφαιρείται άμεσα το εισιτήριο διαρκείας του και απαγορεύεται δια παντός η είσοδος του στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας», ανέφερε στην ανακοίνωσή της.

Διαβάστε επίσης:

ΑΕΚ: Συγκίνηση στην κηδεία του Κώστα Νεστορίδη – Όλες οι μεγάλες μορφές της Ένωσης στην εκκλησία (Photos)

Euroleague: «Πισωγύρισμα» για τον Ολυμπιακό και ήττα από τη Βαλένθια με 63-56

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός προσφεύγει κατά Οικονόμου, Κατσαφάδου και Βρούτση στην ελληνική και ευρωπαϊκή δικαιοσύνη

Keywords
Τυχαία Θέματα