Fantaστικά μάφινς με πορτοκαλάδα

Πανεύκολα στην προετοιμασία τους αφού χρειάζονται μόνο 10 λεπτά από το χρόνο σας, αυτά τα χαριτωμένα μάφιν με λάδι και πορτοκαλάδα του εμπορίου είναι εξαιρετικά σε γεύση και παραμένουν ζουμερά και αρωματικά για μέρες, αν περισσέψουν.

Υλικά για τη Συνταγή

80 γραμμάρια ζάχαρη

1 φακελάκι ζάχαρη βανίλιας

1 τσιμπιά αλάτι

225 γραμμάρια αλεύρι γ.ο.χ.

1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

150 ml σπορέλαιο

100 ml πορτοκαλάδα του εμπορίου

2 αυγά μεσαία

Για το γλάσο

2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη

Λίγο χυμό λεμόνι

Ξύσμα

από 1 πορτοκάλι

Εκτέλεση

1.Αρχικά, στρώστε με τα ειδικά χαρτάκια μια ειδική φόρμα με 12 θήκες για μάφιν και προθερμάνετε το φούρνο στους 180ο C στις αντιστάσεις (ή στους 160ο C στον αέρα).

2.Σε ένα μπολ ανακατέψτε όλα τα στέρεα υλικά. Αν επιθυμείτε πιο ανάλαφρο αποτέλεσμα μπορείτε να τα κοσκινίσετε.

3. Σε ένα άλλο μπολ ανακατέψτε με το μίξερ στη χαμηλή ταχύτητα το σπορέλαιο με την πορτοκαλάδα και τα αυγά και σταδιακά αρχίστε να το προσθέτετε, ανακατεύοντάς το, στο μίγμα με τα στέρεα υλικά, χωρίς να το παρακάνετε με το χτύπημα.

4.Με ένα σκουπ παγωτού μοιράστε το μίγμα στα προετοιμασμένα φορμάκια και ψήστε τα για περίπου 15 λεπτά. Αφήστε τα να κρυώσουν και να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.

5.Στο μεταξύ ετοιμάστε το γλάσο ανακατεύοντας την αχνοζάχαρη με το χυμό και προσαρμόζοντας τα υλικά ανάλογα με την σύσταση που θέλετε.

6.Περιχύστε τα μάφιν με το γλάσο, διακοσμήστε με το ξύσμα και είναι έτοιμα να τα απολαύσετε!!!

Διαβάστε επίσης:

Καστιλλιάνικη σούπα σκόρδου με περισσεύματα ψωμιού και αυγά, της φτωχικής κουζίνας

Τριανταφυλλένια μηλοπιτάκια με σφολιάτα

Η Πάμελα Άντερσον ετοιμάζει εκπομπή μαγειρικής με plant based συνταγές

Keywords
Τυχαία Θέματα