«Heartscore – Η καλή καρδιά μετράει»: Δωρεάν εξετάσεις σε 6 δήμους από το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο

Δωρεάν εξέταση, που θα εκτιμήσει τον κίνδυνο εμφράγματος ή άλλου καρδιολογικού προβλήματος, θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν οι κάτοικοι σε έξι μεγάλους Δήμους της Αττικής, στο πλαίσιο της δράσης που πραγματοποιεί το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικού Κέντρου.

Αναλυτικά το Ωνάσειο διοργανώνει τη δράση “Heartscore”, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς που είναι την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου. Η κινητή μονάδα του καρδιοχειρουργικού κέντρου θα βρίσκεται, για επτά ημέρες σε κεντρικά σημεία έξι δήμων, όπου κάθε επισκέπτης ηλικίας 35 έως

65 ετών θα έχει την ευκαιρία να κάνει μία δωρεάν προληπτική εκτίμηση καρδιολογικού κινδύνου.

Η πρωτοβουλία πραγματοποιείται στο πλαίσιο των δράσεων για τα 30 χρόνια του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου με την υποστήριξη του Ιδρύματος Ωνάση.

Η δράση “Heartscore – Η καλή καρδιά μετράει” θα υλοποιηθεί από 29 Σεπτεμβρίου έως και 5 Οκτωβρίου 2023 από τις 10:00 έως τις 15:00 με την ευγενική φιλοξενία έξι εκ των μεγαλύτερων Δήμων της Αττικής: των Δήμων Αθηναίων, Αιγάλεω, Γλυφάδας, Καλλιθέας, Κηφισιάς και Πειραιά.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία, η οποία παρέχει τη δυνατότητα εκτίμησης -σε όσες και όσους επιθυμούν- του κινδύνου να προσβληθούν από καρδιαγγειακή νόσο.

Η δράση, που υλοποιείται από το Ίδρυμα Ωνάση, στοχεύει στην προσέγγιση του μεγαλύτερου δυνατού αριθμού επισκεπτών και έχει ως αποκλειστικό γνώμονα την προστασία και τη βελτίωση της υγείας.

Η εξέταση περιλαμβάνει τέσσερα στάδια:

1. Αρχικά, λαμβάνεται ένα σύντομο ιστορικό τουεπισκέπτη από εξειδικευμένους νοσηλευτές και νοσηλεύτριες του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου.

2. Ακολουθεί μέτρηση της αρτηριακής πίεσης και της χοληστερόλης.

3. Στη συνέχεια, πραγματοποιείται υπολογισμός του καρδιαγγειακού κινδύνου βάσει προγράμματος της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας.

4. Η διαδικασία ολοκληρώνεται με την παροχή συμβουλευτικής νοσηλευτικής για την τροποποίηση των παραγόντων κινδύνου, ανάλογα με τα αποτελέσματα της μέτρησης.

Η δράση θα ξεκινήσει:

Την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς, από το Σύνταγμα δίπλα στο Μετρό, όπου θα βρεθεί και το Σάββατο 30/9.Την Κυριακή 01/10 στην Κηφισιά στο εμπορικό κέντρο Shoppingland επί των οδών Κολοκοτρώνη και Λεβίδου.Τη Δευτέρα 02/10 στον Πειραιά στην οδό Δραγάτση Ιακώβου 1Α.Την Τρίτη 03/10 στην Καλλιθέα στην πλατεία Δαβάκη.Την Τετάρτη 04/10 στο Αιγάλεω στην κεντρική του πλατεία πλησίον του Μετρό.Την Πέμπτη 05/10 στη Γλυφάδα στο δρόμο των Ποιητών στην συμβολή των οδών Άγγελου Μεταξά και Γρηγορίου Λαμπράκη.Heartscore: ένα σκορ ζωής

Στην  επίσημη ιστοσελίδα της Παγκόσμιας Καρδιολογικής Ομοσπονδίας (World Heart Federation), μπορεί κανείς να ενημερωθεί για τις καρδιαγγειακές παθήσεις και το εγκεφαλικό επεισόδιο που αποτελούν αιτίες θανάτου για 20 εκατομμύρια ανθρώπους ετησίως στον κόσμο. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 80% από αυτές τις οδυνηρές απώλειες θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί, αν οι πολίτες γνώριζαν ενδεδειγμένους τρόπους πρόληψης των καρδιαγγειακών νοσημάτων.

Διαβάστε επίσης:

ΠΟΕΔΗΝ: Φεύγουν 6.000 συμβασιούχοι από τα νοσοκομεία και έρχονται εργολάβοι με …μπράβους

Αυτοάνοσα: Το «φάρμακο» της φύσης που τα καταπολεμά

Μελέτη για τα Ιατροτεχνολογικά προϊόντα: Στα 2,3 δισ. ο τζίρος στην Ελλάδα

Keywords
Τυχαία Θέματα
Heartscore –, Δωρεάν, Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο,Heartscore –, dorean, onaseio kardiocheirourgiko kentro