Ντόναλντ Τραμπ: Νέες κατηγορίες περί απάτης κατά του πρώην προέδρου των ΗΠΑ – Πώς εξαπάτησε τράπεζες και ασφαλιστικές (videos)

Απάτη καταλογίζει δικαστής της Νέας Υόρκης στον Ντόναλντ Τραμπ και στους γιους του και ακύρωσε την επιχειρηματική πιστοποίηση του Οργανισμού Τραμπ, με το αιτιολογικό ότι ο πρώην πρόεδρος και οι γιοι του έδιναν ψευδείς οικονομικές καταστάσεις για την εταιρία τους επί μία δεκαετία.

Ο δικαστής Άρθουρ Έργκορον έκρινε ότι οι Τραμπ «ελέγχονται για επαναλαμβανόμενες παραβιάσεις του νόμου» της πολιτείας της Νέας Υόρκης, καθώς τα οικονομικά στοιχεία που παρουσίαζαν στους δανειστές και τους ασφαλιστές επί μία δεκαετία ήταν ψευδή και ως εκ τούτου ενεπλάκησαν κατ  επανάληψη σε

απάτη.

Η απόφαση αυτή αποτελεί πλήγμα για τον Τραμπ και πλήρη απόρριψη των ισχυρισμών του ότι δεν είχε υπερκοστολογήσει την αξία των γηπέδων γκολφ, των ξενοδοχείων και των κατοικιών του στο Μαρ-α-Λάγο και στο Σέβεν Σπρινγκς, στα οικονομικά στοιχεία που χρησιμοποιούσε στις επιχειρηματικές δραστηριότητές του και στις δοσοληψίες με τράπεζες και ασφαλιστικές.

Η κρίση του δικαστή ανοίγει το δρόμο για την εκδίκαση δίωξης που άσκησε η εισαγγελέας Λετίσια Τζέιμς, η οποία ζητά αποζημιώσεις ύψους 250 εκατομμυρίων δολαρίων, απαγόρευση της συμμετοχής των Τραμπ σε επιχειρηματικές δραστηριότητες στη Νέα Υόρκη και απαγόρευση εταιρικών επιχειρηματικών συναλλαγών για πέντε χρόνια. Ο δικαστής ακύρωσε επίσης την επιχειρηματική πιστοποίηση των εταιριών του Τραμπ, μεταξύ των οποίων και ο Οργανισμός Τραμπ.

Μεταξύ άλλων ο Τραμπ κατηγορείται ότι εμφάνιζε υψηλότερες αξίες για το προσωπικό διαμέρισμα που έχει στον Πύργο Τραμπ, δηλώνοντας τριπλάσιο εμβαδόν, κάτι που οδήγησε στην υπερεκτίμησή του από 114 έως 207 εκατομμύρια δολάρια.

«Η απόκλιση αυτής της τάξης μεγέθους, από έναν κατασκευαστή ακινήτων για τον δικό του χώρο, επί δεκαετίες, μπορεί να θεωρηθεί μόνο απάτη», έκρινε ο δικαστής Ένγκορον.

Η εισαγγελέας υποστηρίζει ότι ο Τραμπ απεκόμισε «σημαντικά» οικονομικά οφέλη με τα ψευδή στοιχεία που δήλωνε για την αξία των ακινήτων του, μεταξύ των οποίων το κέρδος 150 εκατομμυρίων δολαρίων με την μορφή εξασφάλισης προνομιακών επιτοκίων δανεισμού από τράπεζες, τις οποίες εξαπάτησε.

Οι ισχυρισμοί της πλευράς Τραμπ

Ο Τραμπ ισχυρίστηκε ότι ο δικαστής «κάνει χάρη» στην εισαγγελέα Τζέιμς, με πολιτικά κίνητρα, καθώς ο πρώην πρόεδρος προσπαθεί να επιστρέψει στον Λευκό Οίκο και επανέλαβε ότι η εταιρία του είναι θύμα «πολιτικών κινήτρων σε ένα κυνήγι μαγισσών».

«Σήμερα έχασα κάθε εμπιστοσύνη στο νομικό σύστημα της Νέας Υόρκης. Ουδέποτε άλλοτε είδα τόσο μίσος εναντίον ενός ατόμου, από κάποιον δικαστή – μία συντονισμένη προσπάθεια με την εισαγγελέα για να καταστρέψουν τη ζωή ενός ανθρώπου, την εταιρία και τα επιτεύγματά του», έγραψε στην πλατφόρμα Χ ο γιος του πρώην προέδρου, Έρικ Τραμπ.

Today, I lost all faith in the New York legal system. Never before have I seen such hatred toward one person by a judge – a coordinated effort with the Attorney General to destroy a man’s life, company and accomplishments. We have run an exceptional company – never missing a loan…

Eric Trump (@EricTrump) September 26, 2023

Η εισαγγελέας εγκαλεί τον Ντόναλντ Τραμπ και τρία από τα παιδιά του και τους εκτελεστικούς διευθυντές των εταιριών του για απάτη σε βάρος δανειστών, ασφαλιστών και άλλων εταιριών.

Διαβάστε επίσης:

Βενετία: Καρεκλιές και ξύλο ανάμεσα σε σερβιτόρους και πελάτες σε γνωστή καφετέρια (video)

Τραγωδία στο Ιράκ: Τουλάχιστον 100 νεκροί από πυρκαγιά σε γαμήλια δεξίωση (videos)

Πόλεμος στην Ουκρανία: Πώς οι αριθμοί «μαρτυρούν» ότι θα έχει διάρκεια

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ντόναλντ Τραμπ, Νέες, ΗΠΑ – Πώς,ntonalnt trab, nees, ipa – pos