Mega: Η αδικία για τον Νταλάρα – Στις «άγριες» μεταμεσονύκτιες ώρες η εκπομπή «Mega Stories» για τον τραγουδοποιό

Τηλεοπτικό μαϊντανό δεν μπορεί κάποιος να τον χαρακτηρίσει. Μιλά όταν έχει λόγο- αιτία. Μια νέα δισκογραφική δουλειά. Μια συναυλία.

Ο Γιώργος Νταλάρας, για τον οποίο προσφάτως στήθηκαν «αυθόρμητα» τηλεδικεία επειδή τόλμησε να φωτίσει τον στρουθοκαμηλισμό και την αντίληψη συγκεκριμένης τυπολογίας εκπομπών για το ρεπορτάζ δρόμου, ανταποκρίθηκε στην πρόταση της Δώρας Αναγνωστοπούλου και την εκπομπή «Mega Stories» και άνοιξε διάπλατα το «βιβλίο» της ζωής του, μέχρι τώρα. Μίλησε για πάρα πολλά.

Ίσως για ορισμένους η

συνέντευξη, σε εξομολογητικό ύφος σε πολλά σημεία της και με συναισθηματική φόρτιση σε αρκετά άλλα, να ήταν ένα ωραιοποιημένο πορτραίτο. Μια αγιογραφία. Περι ορέξεως κολοκυθόπιτες.

Η ουσία είναι πως είπε πολλά και ενδιαφέροντα. Αλλά η επιλογή του σταθμού να βγάλει στον αέρα την εκπομπή σε χρονική στιγμή (00.10) κατά την οποία καταγράφεται, κατά τεκμήριο,  μαζική αποχώρηση τηλεθεατών ακριβώς εξαιτίας του προχωρημένου της ώρας, αυτομάτως ο προγραμματισμός περιόρισε το μέγεθος του κοινού που θα παρακολουθούσε την εκπομπή αν αυτή μεταδιδόταν σε ζώνη νωρίτερα από την  μεταμεσονύκτια που ενέχει και τη διάσταση  «τηλεοπτικής εξορίας».

Ανάλογος προγραμματισμός έχει γίνει και με την εκπομπή έρευνας «#ΜΑΜΑΕΡΧΟΜΑΙ» που θα μεταδοθεί την ερχόμενη Τρίτη, 27 του μήνα Μια εκπομπή με αφορμή την σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη και τον άδικο θάνατο 57 νέων. Ποιος θα αντέξει να την παρακολουθήσει έως το τέλος της, όταν η έναρξη της είναι προγραμματισμένη στις 00.10;

Το «Mega Stories», αποτελεί δείκτη μιας παγιωμένης στάσης των- κυρίως- ιδιωτικών καναλιών για παρόμοιες εκπομπές.

Την περασμένη Πέμπτη περίπου την ίδια ώρα μεταδόθηκε η «Αυτοψία» η οποία είχε ως θέμα τους διασώστες των ΕΚΑΜ στον Alpha. Το διάγραμμα τηλεθέασης του σταθμού είχε ήδη πάρει την κατηφόρα.

Μια βδομάδα πιο πίσω τον ίδιο προγραμματισμό είχε η εκπομπή «Πρωταγωνιστές» με θέμα τους νέους που ξεψυχούν στην άσφαλτο θύματα τροχαίων και άλλων των οποίων οι ζωές τους αλλάζουν άρδην εξαιτίας της ταχύτητας και την αδιαφορία της Πολιτείας να διαχειριστεί αυτή την κρίση χρόνια τώρα. Και τότε η τηλεθέαση, λόγω του προχωρημένου της ώρας προβολής, έκανε βουτιά.

Στον ΑΝΤ1 η εκπομπή «Αρένα» από εβδομαδιαία έγινε 15ήμερη και ήδη μεταδίδεται μεσάνυχτα Κυριακής!

Στον αντίποδα πριμοδοτούνται και αβαντάρονται εκπομπές που ομφαλοσκοπούν. Που βαυκαλίζονται ότι η ανακύκλωση του μικρόκοσμου στον οποίον κινούνται, αφορά το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο. Που επιβάλλουν την μη είδηση ως είδηση. Που κάνουν την τρίχα τριχιά.

Προγράμματα όπως το «Mega Stories» και άλλα σαν αυτό μοιάζει πως απλώς υπάρχουν ώστε να λειτουργούν ως άλλοθι για μην έχει να λέει κάποιος ότι «δεν υπάρχουν».

Διαβάστε επίσης:

One Channel: Εικοσάχρονη «ισοπέδωσε» και εξέθεσε τον Ζαχαρό που εξίσωσε φοιτητικό σύλλογο με τους Ναζί (video)

Φάρσα το τηλεφώνημα για βόμβα στον ΣΚΑΪ

Ο ΣΚΑΪ απαντά στον Αντώνη Κανάκη: «Μπορείτε να συνεχίσετε να βγάζετε χολή, περαστικά σας και με τις υγείες σας»

Keywords
Τυχαία Θέματα
Mega, Νταλάρα –, Mega Stories,Mega, ntalara –, Mega Stories