Meteo: Η πορεία της κακοκαιρίας – Πού καταγράφηκαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής

Βροχές και καταιγίδες, οι οποίες κατά τόπους ήταν ισχυρές, προκάλεσε η διέλευση βαρομετρικού χαμηλού από τη χώρα, κατά το διήμερο Κυριακής – Δευτέρας (26/2).

Χαρακτηριστικό είναι ότι από τα μεσάνυχτα της Κυριακής έως τη απόγευμα της Δευτέρας στις Ράχες Ικαρίας έπεσαν 127 χιλιοστά βροχής, στο Κρυονέρι Κορινθίας 80 χιλιοστά και στη Σαμαριά – Ξυλόκαστρο (έως το πρωί της Δευτέρας) 74 χιλιοστά.

Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζεται η πορεία του βαρομετρικού χαμηλού από το πρωί της Κυριακής έως το μεσημέρι της Δευτέρας μέσα από επεξεργασμένες εικόνες υπερύθρου του μετεωρολογικού δορυφόρου

Meteosat-10.

Με κόκκινες αποχρώσεις φαίνονται τα υψηλότερα και ψυχρότερα νέφη. Στο ίδιο βίντεο σημειώνονται (με κίτρινα x) οι κεραυνοί που κατέγραψε το σύστημα «ΖΕΥΣ».

Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr/Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών που κατέγραψαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής έως το απόγευμα της Δευτέρας 26/2.

Διαβάστε επίσης:

Απεργία ταξί: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας την Τρίτη

Αγρότες: Με τρακτέρ μπήκαν στο κέντρο των Τρικάλων – Την Τρίτη οι αποφάσεις για τις κινητοποιήσεις οι οποίες αναμένεται να ενταθούν

Μακάβριο εύρημα στο κέντρο της Αθήνας: Πληροφορίες για νεκρό έμβρυο σε αποχέτευση στη Σόλωνος

Keywords
Τυχαία Θέματα