Αυτούς τους υπουργούς «λοκάρει» ο Μητσοτάκης – ο ανορθόδοξος πόλεμος Κασσελάκη και ρελάνς ΠΑΣΟΚ για τα εργασιακά

Καλή εβδομάδα.

Κυρίως τη χρειάζονται στη Θεσσαλία, όσοι άνθρωποι έχουν την αγωνία για την τύχη των δικών τους ανθρώπων και την επιβίωσή τους μετά την καταστροφή.

Ας ελπίσουμε σε στήριξη της πολιτείας άμεσα και αποτελεσματικά.

Στο κυβερνητικό πεδίο τώρα, τα πράγματα είναι… ζορισμένα.

-Ο Μητσοτάκης, είδε ότι δεν υπάρχει συντονισμός στην Πολιτική Προστασία.

-Υπήρξε καθυστερημένη παρέμβαση του στρατού.

-Η Περιφέρεια Θεσσαλίας δεν μερίμνησε για τα βασικά και ο Αγοραστός έχασε την μπάλα.

-Ο πρωθυπουργός θα υποχρεωθεί σε αντικατάσταση υπουργών με μίνι ανασχηματισμό.

-Το

άλλοθι τι έκαναν οι προηγούμενοι- που υπήρχε παλιότερα- τώρα δεν υπάρχει. Οι προηγούμενοι, είναι οι… ίδιοι.

-Οι όποιες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, πιθανότατα μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Οι εξαφανισμένοι υπουργοί από το κάδρο της τραγωδίας στο πεδίο: Εσωτερικών Κεραμέως, Αγροτικής Ανάπτυξης Αυγενάκης, Υποδομών Σταϊκούρας (Χθες κάποιους μάζεψε στη Λάρισα).

Ο… ανορθόδοξος πόλεμος του Κασσελάκη

Ο Κασσελάκης τους αιφνιδίασε όλους πάλι. Δεν ξέρω αν θα του βγουν σε καλό όλες αυτές οι κινήσεις που κάνει, με επίκεντρο την καταστροφή και τους ατυχείς κυβερνητικούς χειρισμούς στη Θεσσαλία, αλλά έχει διαλύσει κάθε… αντιπολιτευτικό μοντέλο, που ακολουθούσε μέχρι τώρα η αντιπολίτευση (και ο ΣΥΡΙΖΑ βέβαια).

Ο φουριόζος υποψήφιος αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ πήγε σχεδόν από την πρώτη μέρα στις πληγείσες περιοχές και δεν δίστασε στιγμή να επιτεθεί στην κυβέρνηση – με στοιχεία, όπως βίντεο από παλιές της εξαγγελίες, όχι στα… κουτουρού.

Συνήθως μέχρι τώρα, η αντιπολίτευση περίμενε λίγες μέρες να «κατακάτσει» η θεομηνία και να ολοκληρωθούν οι πρώτες επείγουσες προσπάθειες αντιμετώπισης των επιπτώσεων και μετά να ασκήσουν κριτική. Αλλά ο Κασσελάκης δεν καταλαβαίνει από τέτοια – έριξε στο ψαχνό, που λένε.

Αυτή η τακτική πρέπει να σας πω έκανε κι όλους τους άλλους υποψήφιους αρχηγούς στον ΣΥΡΙΖΑ να επιταχύνουν τους ρυθμούς τους, καθότι κρίσιμο μέγεθος στη μάχη της διαδοχής είναι το πώς αντιπολιτεύεται κανείς την κυβέρνηση και τον Μητσοτάκη.

Αλλά πέραν των Συριζαίων έκανε μέχρι και τον Νίκο Ανδρουλάκη να τρέξει γρήγορα στα Θεσσαλία.

Το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να επανέλθει στο προσκήνιο τις τελευταίες μέρες, καθώς οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν επισκιάσει την όποια δράση του…

Μαθαίνω ότι ανάμεσα στα άλλα που (θέλει να) κάνει το ΠΑΣΟΚ είναι να ζητήσει – άσχετο από τα της Θεσσαλίας αλλά εξόχως ενδιαφέρον – παράταση της δημόσιας διαβούλευσης για το νομοσχέδιο των εργασιακών σχέσεων. Η… κανονική πλευρά του Κινήματος, που δεν θέλει εκπτώσεις στην αντιπολιτευτική τακτική, θεωρεί ότι πρέπει να δοθεί χρόνος – που δεν δόθηκε μέχρι τώρα λόγω των γενικότερων εξελίξεων – στους φορείς να εκφράσουν τις θέσεις τους.

Διαβάστε επίσης:

Η κυβέρνηση σε καμπή, ο Κασσελάκης στο στόχαστρο των σκληρών του ΣΥΡΙΖΑ και μία απορία… τηλεοπτική

Υπ’ ατμόν ο αρχηγός του Λιμενικού – Ο ρυθμιστής Παππάς και οι χαλαροί ρυθμοί στη Χαριλάου

Ο Πατέλης μετρά αντιδράσεις γαλάζιων βουλευτών για τους γάμους ομοφύλων – Η Πάτρα θέλει Κασσελάκη

Keywords
Τυχαία Θέματα