«Αγία οικογένεια» αντί για Μητσοτάκης

Στη χθεσινή του ομιλία στο Βελλίδειο, στο πλαίσιο της 86ης ΔΕΘ ο Αλέξης Τσίπρας εν πολλοίς κινήθηκε στα όρια των όσων η Κουμουνδούρου είχε προαναγγείλει, επικεντρώθηκε δηλαδή αφενός στο «οραματικό» αφήγημα, τι χώρα και τι διακυβέρνηση θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στο πρόγραμμα. Είχε σαφώς αναφορές και αιχμές για την κυβέρνηση αλλά ποσοτικά οι αναφορές αυτές ήταν πολύ μικρότερες από άλλες φορές. Μάλιστα δεν αναφέρθηκε

ευθέως ούτε στην κυβέρνηση ούτε στον Μητσοτάκη.

Χρησιμοποίησε φωτογραφικές διατυπώσεις όπως «ένοχοι», «αυτοί που μας χρεοκόπησαν το 2009 και συνεχίζουν με τις ίδιες χρεοκοπημένες συνταγές», «υπηρέτες συμφερόντων», «αντίπαλοι», «παρακράτος», «ολιγαρχία». Προς το τέλος της ομιλίας του κλιμάκωσε με τη λέξη «οικογενειοκρατία» και τον όρο «Αγία Οικογένεια» παραπέμποντας ευθέως στον Κυριάκο Μητσοτάκη και πάλι χωρίς να τον κατονομάσει.

Εν ολίγοις, ο Αλέξης Τσίπρας μοιάζει να ήθελε να σκιαγραφήσει την εικόνα ενός πρωθυπουργού απονομιμοποιημένου, που αντλεί τη δύναμή του μόνο από το όνομα και την οικογενειακή ισχύ. Απέφυγε επίσης να διαχωρίσει την υπόλοιπη κυβέρνηση και κυρίως τη ΝΔ από τον πρωθυπουργό ώστε να καταδείξει ότι όσο δεν αντιδρά το εσωτερικό της επωμίζεται τις ευθύνες του Κ. Μητοστάκη όπως είχε προειδοποιήσει έναν μήνα νωρίτερα, στην προ ημερησίας.

Πάντως κάλεσε ακόμη και τους δεξιούς ψηφοφόρους να αναλογιστούν πάνω στο μεγάλο δίλημμα με ποιος θα πάνε και ποιος θέλουν να κυβερνήσει αυτόν τον τόπο: «Στις επόμενες εκλογές, οι πολίτες θα κληθούν να αποφασίσουν, πράγματι, ποιος κυβερνάει αυτόν τον τόπο. Οι υπηρέτες των συμφερόντων ή οι υπηρέτες της λαϊκής πλειοψηφίας; Και για να το πω πιο λαϊκά: Μια “αγία οικογένεια” ή μια προοδευτική συμμαχία; Αυτό είναι το μεγάλο δίλημμα που έχει μπροστά του κάθε δημοκρατικός πολίτης, είτε ανήκει στην Αριστερά, είτε στο Κέντρο είτε στη Δεξιά».

Διαβάστε επίσης:

Καλλιστεία υποψηφίων βουλευτών στη ΝΔ

ΔΕΘ: «Θερμό επεισόδιο» Νοτοπούλου – Πρύτανη ΑΠΘ για την πανεπιστημιακή αστυνομία (Video)

Αλέξης Τσίπρας: Στη ΔΕΘ με τους απεργούς της Μαλαματίνας

Keywords
Τυχαία Θέματα