Αγώνας δρόμου Μητσοτάκη για τις αυτοδιοικητικές εκλογές

Τους… δρόμους παίρνει από τη Δευτέρα και σχεδόν για ολόκληρη την εβδομάδα ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ, προκειμένου να ενισχύσει τους υποψηφίους για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, τους οποίους στηρίζει το κόμμα.

Δεδομένου ότι ο πρώτος γύρος θα διεξαχθεί την ερχόμενη Κυριακή και με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι τα μηνύματα που έρχονται στα γραφεία της ΝΔ στην Πειραιώς από διάφορες Περιφέρειες – στις υποψηφιότητες των οποίων το κυβερνών κόμμα έχει δώσει σαφή πολιτική διάσταση – να είναι… μεικτά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης

προτίθεται να πραγματοποιήσει συγκεντρώσεις σε διάφορα σημεία της χώρας, προκειμένου να παράσχει στήριξη στα πρόσωπα που η ΝΔ στηρίζει για Περιφερειάρχες.

Η αρχή θα γίνει τη Δευτέρα, οπότε ο πρωθυπουργός το πρωί, θα επισκεφθεί τον Βύρωνα όπου θα περιοδεύσει μαζί με τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Αττικής, Νίκο Χαρδαλιά, ενώ το απόγευμα, ο Κ. Μητσοτάκης θα επισκεφθεί την Κόρινθο όπου θα περιοδεύσει μαζί με τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχό. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες από δημοσκοπήσεις, ο Πέτρος Τατούλης προηγείται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου του Δ. Πτωχού, ο οποίος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αντιμετωπίζει προβλήματα αναγνωρισιμότητας.

Όπως ανακοίνωσε επισήμως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, το πρόγραμμα του πρωθυπουργού προβλέπει ότι την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου ο Κ. Μητσοτάκης θα μεταβεί στην Δυτική Μακεδονία για την υποστήριξη της υποψηφιότητας του υποψηφίου Περιφερειάρχη Γιώργου Κασαπίδη (η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες δέχεται σοβαρές… πιέσεις από τον διαγραφέντα από τη ΝΔ πρώην βουλευτή, Γιώργο Αμανατίδη), ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη για να υποστηρίξει τον νυν δήμαρχο, Κωνσταντίνο Ζέρβα, ο οποίος επίσης δέχεται πιέσεις από άλλες υποψηφιότητες.

Στις περιοδείες Μητσοτάκη θα υπάρξει μια… ανάπαυλα στις 5 του μήνα, οπότε και θα μεταβεί στη Γρανάδα όπου θα συμμετάσχει στην Σύνοδο της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας και το άτυπο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, ωστόσο αναμένεται άμα τη επιστροφή του να «τρέξει» και για άλλους υποψηφίους Περιφερειάρχες, οι οποίοι, σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, υπάρχει περίπτωση να συναντήσουν σημαντικές δυσκολίες στην κάλπη της Κυριακής, ανατρέποντας το στόχο της ΝΔ για «13 στα 13», όσον αφορά στις Περιφέρειες.

Όπως, άλλωστε, έχει γράψει και το topontiki.gr, το μάλλον κακό ξεκίνημα της κυβέρνησης, οι μεγάλες καταστροφές από τις πυρκαγιές και τις πλημμύρες, αλλά και οι ουκ ολίγες «παραφωνίες» και «στραβοπατήματα» στο κυβερνητικό στρατόπεδο έχουν δημιουργήσει μια ρευστή ατμόσφαιρα ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών και στη ΝΔ υπάρχει η ανησυχία ότι η δυσαρέσκεια των πολιτών μπορεί να εκφραστεί και με αρνητική ψήφο στους υποψηφίους Περιφερειάρχες που υποστηρίζει το κόμμα, κάτι που ενδεχομένως θα έχει επιπτώσεις και στη συνεργασία της κυβέρνησης με τις Περιφέρειες.

Το βέβαιο είναι ότι ο Κ. Μητσοτάκης αναμένεται να έχει μια εβδομάδα γεμάτη τρέξιμο, καθώς εκτός από τα πρακτικά ζητήματα, η ΝΔ θέλει μια καθαρή και ισχυρή νίκη στις αυτοδιοικητικές εκλογές, ώστε να πιστοποιήσει για άλλη μια φορά την κυριαρχία της στο πολιτικό σκηνικό της χώρας, ενόψει ενός – σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις – δύσκολου χειμώνα. Ίδωμεν…

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: Στάση αναμονής από την Ομπρέλα, δίνει το «παρών» στη μάχη των Αυτοδιοικητικών

Συνέντευξη του πρωθυπουργού στον Αντώνη Σρόιτερ τη Δευτέρα

Επιμένει ο Κασσελάκης για Μπέο: «Αποκηρύσσει ο Μητσοτάκης τον τραμπούκο δήμαρχο;» (Video)

Keywords
Τυχαία Θέματα