Αγροτικές κινητοποιήσεις: Στα άκρα η σύγκρουση με την κυβέρνηση, απειλή για τρακτέρ στην Αθήνα – Νέο άνοιγμα Μητσοτάκη

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί η κυβέρνηση τις εξελίξεις στις αγροτικές κινητοποιήσεις καθώς κανείς δεν ξέρει που μπορεί να οδηγήσει αυτή η ιστορία.

Με δεδομένο μάλιστα ότι σήμερα οι αγρότες θα αποφασίσουν εάν θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους με περισσότερα μπλόκα ακόμα και με κάθοδο των τρακτέρ στην Αθήνα, το Μέγαρο Μαξίμου μελετά τις κινήσεις που θα κάνει προκειμένου να εκτονωθεί το κλίμα.

Στο πλαίσιο αυτό ο πρωθυπουργός χθες το βράδυ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να συναντηθεί με τους εκπροσώπους

των αγροτών. «Ας δούμε πρώτα τις αποφάσεις τους. Εμείς δεν αποκλείουμε τίποτα», είπε.

Οι πληροφορίες λένε ότι η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια διαλόγου στέλνοντας στα μπλόκα βουλευτές από το κομμάτι της παραδοσιακής δεξιάς.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης αλλά και άλλοι βουλευτές θα επιχειρήσουν να επαναπροσεγγίσουν τους αγρότες πείθοντάς τους ότι η κυβέρνηση έκανε ό,τι μπορούσε να κάνει και δεν υπάρχουν αλλά οικονομικά περιθώρια για παρεμβάσεις. Άλλωστε και χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης ανέφερε ότι «οι πόροι που έχουμε στη διάθεσή μας δεν είναι ανεξάντλητοι γι’ αυτό και δεν εξετάζονται επιπρόσθετα μέτρα».

Την ίδια ώρα, οι πληροφορίες λένε ότι το Μέγαρο Μαξίμου δεν αποκλείεται να θυσιάσει ακόμα και τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρη Αυγενάκη προκειμένου να εκτονωθεί το κλίμα που υπάρχει στον αγροτικό κόσμο. Άλλωστε όπως έγραψε πριν από μερικές μέρες topontiki ο υπουργός συγκεντρώνει τη μήνη όλων των γαλάζιων συνδικαλιστών οι οποίοι θεωρούν ότι ο Λευτέρης Αυγενάκης δεν χειρίστηκε εξ αρχής καλά την υπόθεση.

Οι γκρίνιες για το πρόσωπο του υπουργού πληθαίνουν στην κυβέρνηση, ενώ πολλοί βουλευτές από αγροτικές περιοχές εκφράζουν ακόμα και δημοσίως τον προβληματισμό τους για τους χειρισμούς  του υπουργού.

Αιχμές Αραμπατζή για Αυγενάκη

Η βουλευτής της ΝΔ Φωτεινή Αραμπατζή επανήλθε και χθες κάνοντας κριτική στην Πολιτική ηγεσία του υπουργείου λέγοντας: «Επειδή υπάρχει μια μεταβατική περίοδος σε σχέση με την Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) θα ήθελα οι επιτελείς του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης να έχουν τεταμένα τα αντανακλαστικά τους, να επιδείξουν τα αντανακλαστικά που δείχνει γενικά η κυβέρνηση του Κυρ. Μητσοτάκη, την αμεσότητα και την αποτελεσματικότητα δηλαδή, και να μην παρατηρηθούν οι παλινωδίες οι οποίες παρατηρήθηκαν στις πληρωμές του Οκτωβρίου και του Δεκεμβρίου 2023».

Οι πληροφορίες λένε ότι τα κυβερνητικά στελέχη εμφανίζονται προβληματισμένα γιατί, όπως λένε, ο αγροτικός κόσμος δεν αποκλείεται να δείξει τη δυσφορία του στους χειρισμούς της κυβέρνησης  στις επερχόμενες ευρωεκλογές κατευθυνόμενος προς το ΠΑΣΟΚ ή τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Θεωρούν μάλιστα ότι το ΠΑΣΟΚ το οποίο παραδοσιακά είχε πολλές δυνάμεις στον αγροτικό κόσμο μπορεί να αποτελέσει  τον μεγαλύτερο κίνδυνο για την κυβέρνηση.  

Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε ότι ο πρωθυπουργός, μιλώντας χθες στην παρουσίαση του βιβλίου του Δημήτρη Τσιόδρα αναφερόμενος στις ευρωεκλογές τόνισε ότι οι επικείμενες κάλπες αποκτούν μια ιδιαίτερη σημασία.

Δεν είναι κάλπες διαμαρτυρίας αλλά θα σηματοδοτήσουν αν η ΕΕ θα επιταχύνει την εξέλιξη της.

«Ο τόπος ζητά να ενδυναμώσουμε την παράταξη που ξέρει και μπορεί να παρεμβαίνει στους ευρωπαϊκούς σχηματισμούς» σημείωσε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός και τόνισε την ανάγκη να σταλούν στις Βρυξέλλες πρόσωπα που μπορούν να σταθούν με την αφοσίωσή τους και την εργατικότητά τους.

Διαβάστε επίσης:

Νίκος Παπανδρέου από την Αγρότικα: Απαιτείται άμεση λύση στα προβλήματα των αγροτών

Βουλή: Τι προβλέπει νομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για γεωργία, αλιεία και κτηνοτροφία

Έξαλλοι στον ΣΥΡΙΖΑ με Τεμπονέρα: «Αρμοδιότητα της ηγεσίας και όχι του Διονύση η σύγκλιση με άλλα κόμματα» λέει ο Αυλωνίτης

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αγροτικές, Αθήνα – Νέο, Μητσοτάκη,agrotikes, athina – neo, mitsotaki