Ακαταμάχητα μπράουνις με στιγμιαίο καφέ

Ένα εξαιρετικά νόστιμο επιδόρπιο που συνδυάζει δύο αγαπημένες γεύσεις, τη σοκολάτα και τον καφέ.

Ετοιμάζεται γρήγορα, με απλά υλικά και συνδυάζει ιδανικά την τραγανή και μαστιχωτή κρούστα με ένα μαλακό και κρεμώδες αποτέλεσμα στο εσωτερικό του, που λιώνει στο στόμα, προσφέροντάς σας και την τόνωση που χρειάζεστε, χάρη στην προσθήκη του στιγμιαίου καφέ.

Υλικά για τη Συνταγή

300 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα (καλής ποιότητας, διότι

το αποτέλεσμα θα εξαρτηθεί από τη γεύση της), κομμένη σε μικρά κομμάτια

200 γραμμάρια καστανή ζάχαρη

200 γραμμάρια βούτυρο

5 αυγά, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος

100 γραμμάρια αλεύρι γ.ο.χ., κοσκινισμένο

30 γραμμάρια κακάο σκόνη, κοσκινισμένο

1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

2 κουταλιές της σούπας στιγμιαίο καφέ

1 τσιμπιά αλάτι (προαιρετικά)

Εκτέλεση

1.Αρχικά σε ένα μεγάλο μπολ, λιώστε μαζί τη σοκολάτα, τη ζάχαρη και το βούτυρο, με την τεχνική μπαιν μαρί. (Δηλαδή μπολ ανθεκτικού σε θερμότητα, πάνω σε κατσαρολάκι με λίγο νερό που σιγοβράζει, χωρίς να έρχεται σε επαφή ο πάτος του μπολ με το νερό.)

2. Αφήστε το μίγμα για 1 λεπτό να σταθεί, ανακατέψτε και μόλις ομογενοποιηθεί, χωρίς να λιώσει η ζάχαρη, και γίνει χλιαρό, ξεκινήστε να προσθέτετε τα αυγά με το μίξερ ή με τον αυγοδάρτη, ενσωματώνοντάς τα καλά.

3. Σε ένα άλλο μπολ κοσκινίστε το αλεύρι μαζί με τη σκόνη κακάο και ρίξτε και το μπέικιν, τον στιγμιαίο καφέ και το αλάτι.

4. Ενώστε τα δύο μίγματα, τα υγρά με τα στερεά και όταν ομογενοποιηθούν αδειάστε τη ζύμη σε μια φόρμα ή ταψί 20Χ25 εκατοστά περίπου, που έχετε στρώσει με λαδόκολλα.

5. Ψήστε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 20 λεπτά και έπειτα αφήστε το μπράουνι να σταθεροποιηθεί καλά και να κρυώσει για λίγο στο ψυγείο, προτού το κόψετε.

Διαβάστε επίσης:

Μοσχάρι Στρόγκανοφ με μανιτάρια

Λουκούμι ροδιού με ολόκληρα φουντούκια

Lohikeitto, η παραδοσιακή φινλανδική ψαρόσουπα σολομού

Keywords
Τυχαία Θέματα