Ακρίβεια: Σύσκεψη υπό τον Μητσοτάκη για τα μέτρα το πρωί στο Μαξίμου – Ανακοινώσεις Σκρέκα αμέσως μετά

Σύσκεψη για τα μέτρα κατά της ακρίβειας θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Τετάρτη στις 10:00, στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό την προεδρία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Αμέσως μετά τη σύσκεψη, στις 12 το μεσημέρι, ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου για την εξειδίκευση των μέτρων για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, στην αίθουσα 305 (3ος όροφος) στο Υπουργείο Ανάπτυξης. 

Με το ζήτημα της τιμής του βρεφικού γάλακτος σχεδόν να μονοπωλεί την επικαιρότητα, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την εισήγησή του στην πρώτη συνεδρίαση

του Υπουργικού Συμβουλίου για το 2024 προανήγγειλε νέες παρεμβάσεις για την καταπολέμηση της ακρίβειας.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός είπε ότι «αύριο (σ.σ. την Τετάρτη) θα ανακοινώσουμε μαζί με τον υπουργό Ανάπτυξης νέες πρωτοβουλίες για την καταπολέμηση της ακρίβειας». Όπως έχει γράψει και το topontiki.gr, η κυβέρνηση εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα, προκειμένου να μειωθεί η τιμή ενός προϊόντος που εντάσσεται στις μη ελαστικές δαπάνες των νοικοκυριών και, μάλιστα, κάποιες πληροφορίες ήθελαν να εξετάζεται ακόμα και ο καθορισμός πλαφόν στην τιμή του βρεφικού γάλακτος.

Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες, σε πρώτη φάση, τουλάχιστον, αυτό που φαίνεται να προκρίνεται είναι η συμφωνία με τις εταιρείες για μείωση της τιμής του προϊόντος τουλάχιστον κατά 20%, με την κυβέρνηση, πάντως, να φέρεται αποφασισμένη να συνεχίσει να πιέζει στην κατεύθυνση και περαιτέρω μείωσης της τιμής του βρεφικού γάλακτος, το οποίο αποτελεί ένα μείζον βάρος για τους προϋπολογισμούς νοικοκυριών με μωρά, για τα οποία αποτελεί και τη μόνη τροφή.

Επίσης, ο πρωθυπουργός θα παραχωρήσει το βράδυ συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ και στον δημοσιογράφο Γιώργο Κουβαρά, στην οποία αναμένεται να ανοίξει τα χαρτία του για το νομοσχέδιο που αφορά τα ομόφυλα ζευγάρια. Την ίδια ώρα, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας αρχίζουν σιγά-σιγά να παίρνουν θέση για το τι πρόκειται να κάνουν όταν το νομοσχέδιο έρθει για ψήφιση στη Βουλή.

Κομβικό ρόλο θα έχει ο υπουργός επικρατείας Άκης Σκέρτσος ο οποίος θα είναι και ο εισηγητής του νομοσχεδίου  στη Βουλή. Επίσης στην πρωτοκαθεδρία για την εξήγηση και την κατανόηση του νομοσχεδίου από τους πολίτες θα βρεθούν ο διευθυντής του Γραφείου τύπου του πρωθυπουργού Δημήτρης Τσιόδρας και ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Θανάσης Κοντογεώργης.

Διαβάστε επίσης:

Στην Πάτρα ο Διονύσης Τεμπονέρας για τα 33 χρόνια από την δολοφονία του πατέρα του – «Παρών» και από Χαρίτση

KKE για ακρίβεια: Η λαϊκή οικογένεια “ματώνει” για τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων

Τι αλλάζει με τον «Νέο ΟΣΕ»

Keywords
Τυχαία Θέματα