Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος: Μεγάλη πορεία μνήμης από τα Προπύλαια για τα 15 χρόνια από τη δολοφονία του

Με κεντρικό σύνθημα «Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος: Πάντα παρών» κορυφώνονται με την μεγάλη πορεία από τα Προπύλαια οι εκδηλώσεις μνήμης για τα 15 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια από τον ειδικό φρουρό, Επαμεινώνδα Κορκονέα. Ήταν 6 Δεκεμβρίου 2008, όταν ο Αλέξης έπεσε νεκρός, πυροδοτώντας έκρηξη οργής.

Ξεκίνησε η πορεία προς τη Βουλή ενώ ισχυρή είναι η παρουσία της ΕΛ.ΑΣ., καθώς στο

δρόμο είναι περίπου 4.000 αστυνομικοί και μέχρι στιγμής έχουν γίνει 47 προληπτικές προσαγωγές.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκονται έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας, έκλεισε ήδη η Πανεπιστημίου και η Σταδίου, ενώ κλειστοί είναι και οι σταθμοί Μοναστηράκι και Πανεπιστήμιο του Μετρό.

Νωρίτερα, κάποιοι έβαλαν φωτιές σε κάδους χωρίς να υπάρχουν μέχρι στιγμής επεισόδια.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει στις 21:00 συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο σημείο δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στον πεζόδρομο της Μεσολογγίου στα Εξάρχεια.

Νωρίτερα το μεσημέρι, στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στα Προπύλαια στην Πανεπιστημίου, μαθητές, φοιτητές, εκπαιδευτικοί, οργανώσεις και συλλογικότητες και τίμησαν τη μνήμη του Αλέξη με συγκεντρώσεις και πορείες.

Αφού η πορεία έφτασε στη Βουλή, κατευθύνθηκε μέχρι τα Προπύλαια και προσπάθησε να φτάσει στο σημείο της δολοφονίας του Αλ. Γρηγορόπουλου στον πεζόδρομο της Μεσολογγίου στα Εξάρχεια. Η αστυνομία δημιούργησε φραγμό στην οδό Μπενάκη και δεν επέτρεψε στην πορεία να συνεχίσει. Τελικά η πορεία κατευθύνθηκε στην Ομόνοια όπου ο κόσμος διασκορπίστηκε.

Σημειώνεται ότι τα ΜΑΤ βρίσκονταν κολλητά με το κύριο σώμα της πορείας καθ’όλη τη διάρκεια της διαμαρτυρίας.

Στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε μια μαθητική συγκέντρωση το μεσημέρι στην Καμάρα και άλλη μία πραγματοποιείται από τις 6 το απόγευμα πάλι στην Καμάρα.

Συγκεντρώσεις είναι επίσης προγραμματισμένες στην Πάτρα, τον Βόλο, το Αγρίνιο, την Καρδίτσα, την Κομοτηνή, την Χαλκίδα και την Καβάλα.

Διαβάστε επίσης:

Αράχωβα: Ξεσπά ο ιδιοκτήτης του Όλιβερ – «Θα το πάω μέχρι τέλους – Η κοινωνία γνωρίζει, πρέπει να μιλήσει»

Στη φυλακή ο Don Leon και τα μέλη της σπείρας που ανατίναζε ATM – Όλο το απολογητικό υπόμνημα του τράπερ

Σαλαμίνα: «Τον ταΐζαμε, τον ποτίζαμε και μου σκότωσε το παιδί», ξεσπά η μητέρα της 43χρονης – Οι ευθύνες της ΕΛΑΣ – Την Παρασκευή η απολογία του δράστη

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, Μεγάλη, Προπύλαια- Φρούριο, Αθήνα,alexandros grigoropoulos, megali, propylaia- frourio, athina