Ανδρέας Λοβέρδος όπως… Εμμάνουελ Μακρόν – Σε τι αντιγράφει τον Πρόεδρο της Γαλλίας

Τις θέσεις του σε μία σειρά από ζητήματα, χωρίς όμως να αποκαλύψει το πολιτικό του μέλλον, εμφάνισε χθες στην ομιλία του στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Μία ομιλία (το topontiki.gr είχε γράψει πρώτο ότι θα γίνει), στην οποία ο Ανδρέας Λοβέρδος τόνισε ότι είναι θα είναι παρών στο χώρο του Κέντρου της πολιτικής, ενώ δήλωσε βέβαιος ότι καλώς έκανε και έφυγε από το ΠΑΣΟΚ.

Αυτό

πάντως που έκανε αίσθηση είναι τόσο το μήνυμα «Εμπρός» που χρησιμοποίησε για την ομιλία του, ένα σύνθημα που παραπέμπει στο κόμμα του Προέδρου της Γαλλίας Εμμάνουελ Μακρόν όσο και οι αναφορές του για την Μετανάστευση όπου και επικαλέστηκε τον Γάλλο Πρόεδρο.

«Γιατί η παράτυπη μετανάστευση είναι ένα μείζον πρόβλημα που συνδέεται άρρηκτα και αντανακλάται απολύτως:

Α. στη δημόσια ασφάλεια

Β. στην κοινωνική συνοχή

Γ. στην εθνική κυριαρχία

Δ. στην πολιτισμική ταυτότητα

Ε. στην πρόκληση φόβου

ΣΤ. στη μείωση της ανοχής

Ζ. στην πρόκληση αλληλοσυγκρούσεων.

Κυρίες και κύριοι,

Όταν τα έλεγα αυτά με αποκαλούσαν ακροδεξιό. Αγνοώντας πως οι Δανοί σοσιαλδημοκράτες έγιναν κυβέρνηση όταν συμμερίστηκαν αυτές τις θέσεις. Προφανώς κι αυτοί ακροδεξιοί είναι!!! Θυμίζω, επίσης, πως και οι Σουηδοί κατέβασαν στρατό στους δρόμους για το θέμα αυτό. Και μάλιστα πριν μπουν οι ακροδεξιοί στην κυβέρνηση. Και ο Πρόεδρος Μακρόν;;; Ακροδεξιός κι αυτός;;; Είναι να γελάει κανείς!!!»¸ ανέφερε στην ομιλία του ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος είχε αποκαλέσει τον Μακρόν ως τον «μεγαλύτερο ηγέτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης». «Η νίκη του Εμανουέλ Μακρόν μας γεμίζει ελπίδες. Αυτή τη στιγμή είναι ο μόνος μεγάλος ηγέτης στην ΕΕ. Ο επικίνδυνος λαϊκισμός διευρύνει την απήχησή του αλλά ευτυχώς δεν νικά. Η Ευρώπη έχει μέλλον, θα δοθούν μάχες και η Ελλάδα πρέπει να είναι παρούσα και δυνατή», είχε γράψει ο Λοβέρδος στο twitter για τον Γάλλο ηγέτη.

Η νίκη του Emmanuel Macron μας γεμίζει ελπίδες. Αυτή τη στιγμή είναι ο μόνος μεγάλος ηγέτης στην ΕΕ. Ο επικίνδυνος λαϊκισμός διευρύνει την απήχησή του αλλά ευτυχώς δεν νικά. Η Ευρώπη έχει μέλλον, θα δοθούν μάχες και η Ελλάδα πρέπει να είναι παρούσα & δυνατή #presidentielles2022

— Andreas Loverdos (@a_loverdos) April 24, 2022

Διαβάστε επίσης:

Η ζημιά του «Βέλους» και η αναζήτηση… απάνεμου λιμανιού

Κεντρική Επιτροπή ΠΑΣΟΚ: «Εσείς βγαίνετε στα κανάλια και τα λέτε»

Γκρίνια στο ΠΑΣΟΚ επειδή δεν «περνάνε» στα ΜΜΕ οι πρωτοβουλίες του

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ανδρέας Λοβέρδος … Εμμάνουελ Μακρόν –, Πρόεδρο, Γαλλίας,andreas loverdos … emmanouel makron –, proedro, gallias