Αποφυλακίζεται με βούλευμα ο Νίκος Μιχαλολιάκος – Οι περιοριστικοί όροι για τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής

Σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά την καταδίκη του για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης σε κάθειρξη 13 ετών και 6 μηνών, θα βρεθεί με βούλευμα εκτός φυλακής, ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος.

Οι δικαστές του συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας αποφάσισαν να αποφυλακιστεί με περιοριστικούς όρους, αν και η εισήγηση του εισαγγελέα ήταν αρνητική.

Οι
όροι

Το Συμβούλιο έκανε δεκτή την αίτηση του καταδικασμένου Χρυσαυγίτη και διέταξε την υφ’όρον απόλυση του, επιβάλλοντας τους όρους της:

– απαγόρευσης εξόδου από την Π.Ε. Αττικής,
– εμφάνισης στο ΑΤ τόπου διαμονής (Πεύκη) μια φορά τον μήνα
– και μη συναναστροφής με συγκατηγορουμένους για τη συγκεκριμένη ποινική υπόθεση για την οποία κρατήθηκε.

Αρνητική η εισαγγελική πρόταση

Ο εισαγγελέας ενώ αναγνώριζε ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος τυπικά πληρούσε τις προϋποθέσεις του νόμου, υπήρξε απόλυτος και αρνητικός για την αποφυλάκιση του, καθώς, όπως σημειώνεται στην πρόταση, υπάρχουν ουσιαστικές προϋποθέσεις για τις οποίες ο άλλοτε αρχηγός του ναζιστικού μορφώματος δεν πρέπει να αποφυλακιστεί.

Στην πρόταση του, ο εισαγγελέας ανέφερε ότι ναι μεν συντρέχουν οι τυπικές προϋποθέσεις για τη χορήγηση υφ’ όρον απόλυσης, αναφορικά όμως με τις ουσιαστικές προϋποθέσεις πρότεινε την απόρριψη της αίτησης, αξιολογώντας τη μη ύπαρξη μεταμέλειας και ηθικής βελτίωσης του αιτούντος, παραθέτοντας εκτεταμένη αρθρογραφία μέσα από την οποία εμφανίζεται αμετανόητος και δηλώνει ότι βρίσκεται έγκλειστος στο πλαίσιο πολιτικής δίωξης και σκευωρίας.

Η πρόταση του, ωστόσο, δεν έγινε αποδεκτή από το δικαστικό συμβούλιο το οποίο αναφέρει πως τυχόν αμφιβολίες που μπορεί να συντρέχουν στο πρόσωπο του αιτούντος για τις ουσιαστικές προϋποθέσεις, θα πρέπει να λειτουργούν υπέρ του.

Κατά του βουλεύματος που κρίνει τη χορήγηση της υπό όρο απόλυσης επιτρέπεται έφεση από τον εισαγγελέα.

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: Τι κατέθεσε ο 23χρονος που δέχθηκε καταιγισμό πυρών στο Τσιφούτ Καστέλλι (video)

Εικόνες ντροπής στη Θεσσαλονίκη! Έσπασαν και ξερίζωσαν δέντρα που είχαν φυτέψει μαθητές στη μνήμη των θυμάτων των Τεμπών (photos)

Όταν οι ζαχαροπλάστες έχουν έμπνευση! Ξεχωριστές πασχαλινές δημιουργίες με ευρηματικότητα και φαντασία (photos)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αποφυλακίζεται, Νίκος Μιχαλολιάκος,apofylakizetai, nikos michaloliakos