«Αρπάχτηκαν» στη Βουλή Τασούλας και Βελόπουλος: «Εξευτελιστική η συμπεριφορά σας» – «Πορφυρογέννητος ο πρωθυπουργός»

Άγρια κόντρα ξέσπασε στη Βουλή ανάμεσα στον πρόεδρο του Σώματος Κώστα Τασούλα και τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκο Βελόπουλο.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο κ. Τασούλας αντέδρασε στους χαρακτηρισμούς περί «πορφυρογέννητου πρωθυπουργού» που απηύθυνε στον Κυριάκο Μητσοτάκη ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

Ο κ. Βελόπουλος υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός ότι «δεν ανήκει στη ΝΔ, αλλά είναι φιλοξενούμενος στη ΝΔ». Αντίθετα ο ίδιος, όπως είπε «δουλεύω από μικρό παιδί, είμαι αυτοδημιούργητος, έφτιαξα ένα κόμμα

μόνος μου χωρίς να έχω πίσω μου ολιγάρχες […] Προσωπικά τον πρωθυπουργό δεν τον εμπιστευόμουν ποτέ, προσπαθούσα να σεβαστώ την ιδιότητα που φέρει». Είναι «λουσμένος από πάνω έως κάτω με ψέματα και όταν μας προσβάλλει θα του απαντάμε με τον ίδιο τρόπο και εμείς. Τέρμα η πλάκα με την Ελληνική Λύση!».

Ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου, Κωνσταντίνος Τασούλας, παρατήρησε στον κ. Βελόπουλο ότι «ο Πρωθυπουργός σας έκανε μια κριτική, δεν σας πρόσβαλε. Εσείς είπατε τώρα ότι προσβάλλετε εν γνώσει σας τον κ. Μητσοτάκη. Αυτό είναι παράπτωμα – σας παραδίδω στην κρίση του Σώματος και του ελληνικού λαού. Νομίζω ότι και εσείς που παριστάνετε τον γνώστη και της γλώσσας και της Ιστορίας, θα πρέπει να καταλαβαίνετε ότι είναι απαράδεκτη η συμπεριφορά σας και εξευτελιστική για πολιτικό αρχηγό και μην πάτε τώρα να γλιτώσετε με εξυπνάδες. Μόλις παραδεχθήκατε ότι παραβιάσατε τον Κανονισμό της Βουλής, προσβάλλοντας τον πρωθυπουργό, κάτι που απαγορεύεται. Σας ανακαλώ στην τάξη».

Ο κ. Τασούλας, επίσης πρόσθεσε απευθυνόμενος στον κ. Βελόπουλο ότι «επειδή παρουσιάζεσθε και ως γνώστης της Ιστορίας, θα σας πω ότι ‘πορφυρογέννητος’ είναι αυτός που γεννιέται στην Πορφύρα. Ο Μητσοτάκης γεννήθηκε το 1968, επί δικτατορίας, δεν υπήρχε Πορφύρα για την οικογένεια Μητσοτάκη το 1968». Ο κ. Τασούλας κατέληξε λέγοντας «αρκετά κ. Βελόπουλε με το χαμηλότατο επίπεδό σας».

«Αφήσετε με να αυτομαστιγώνομαι» ανταπάντησε ο Κ. Βελόπουλος. «Δεν θέλω, ούτε προστάτες, ούτε νταβατζίδες. Έχω προστάτη τον Θεό, την Παναγία και τον ελληνικό λαό, όχι εσάς…». Συμπλήρωσε δε, λέγοντας πως «και εγώ στο εξωτερικό μεγάλωσα, την επταετία, αλλά ο δικός μου πατέρας ήταν ανθρακωρύχος στο Έσσεν».

Διαβάστε επίσης:

Κωνσταντοπούλου: «Δεν είναι από άλλο πλανήτη η απαίτηση να διαφυλαχθούν και τα 70 εκατ. στρέμματα δάσους»

Σπαρτιάτες: Ανοιχτός πόλεμος Στίγκα με «μπροστινούς» του Δον… Κασιδιάρη για την ηγεσία και το «μπαγιόκο»

Νίκος Παππάς: Έκκληση να «πέσουν οι τόνοι» για την υποψηφιότητα Κασσελάκη

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αρπάχτηκαν, Βουλή Τασούλας, Βελόπουλος, Εξευτελιστική, – Πορφυρογέννητος,arpachtikan, vouli tasoulas, velopoulos, exeftelistiki, – porfyrogennitos