Άσκηση καθημερινά ή το Σαββατοκύριακο; Ποια είναι πιο «σωτήρια» για την υγεία;

Νέα μελέτη διαπίστωσε ότι η άσκηση το Σαββατοκύριακο είναι εξίσου ωφέλιμη για την υγεία σε σχέση με όσους γυμνάζονται σε καθημερινή βάση

Η άσκηση το σαββατοκύριακο είναι εξίσου «σωτήρια» για την υγεία σε σχέση με όσους γυμνάζονται τακτικά μέσα στην εβδομάδα, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Η έρευνα ιδανικά προτείνει έναν ενδεικτικό αριθμό λεπτών που πρέπει να ασκούμαστε, αφήνοντας «πάνω μας» το τρόπο με το οποίο θα μοιράσουμε τον χρόνο και θα τον κατανείμουμε έτσι ώστε να μας είναι πιο εύκολο.

Τα

λεπτά που προτείνει είναι 150. Ο αριθμός αυτός δεν είναι τυχαίος, καθώς στηρίζεται πάνω σε πολλά δεδομένα παρατήρησης που φανερώνουν ότι τα άτομα που γυμνάζονται τακτικά έχουν καλύτερα αποτελέσματα υγείας.

Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα, σύμφωνα με την έρευνα, πως όσοι κατάφεραν να καλύψουν τα 150 λεπτά άσκησης την εβδομάδα είχαν περίπου 30% μείωση στα συνολικά ποσοστά θνησιμότητας.

Τα 150 λεπτά σωματικής άσκησης μπορεί να ακούγονται «τρομακτικά» για κάποιους, ωστόσο σύμφωνα με τους ερευνητές της μελέτης, αν κατανεμηθούν σωστά μέσα στις ημέρες της εβδομάδας όχι μόνο δεν θα αποτελούν «τρόμο» αλλά θα είναι «σωτήρια» τόσο για την υγεία όσο και για την εμφάνιση.

Παρόλα αυτά, όσο και αν ακούγεται εύκολο είναι αρκετά δύσκολο να γίνει πράξη κάτι τέτοιο, ιδίως μάλιστα, αν αναλογιστούμε ότι τις περισσότερες ώρες της ημέρας βρισκόμαστε στον χώρο εργασίας μας με συνέπεια να μην αφιερώνουμε χρόνο στην σωματική άσκηση.

Για τον λόγο αυτό κάποιοι επιλέγουν να γυμνάζονται το Σαββατοκύριακο.

Την άποψη αυτή συμμερίζονται οι ερευνητές της μελέτης που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό JAMA Internal Medicine, η οποία χαρακτηρίζει αυτούς που ασκούνται το Σαββατοκύριακο ως «πολεμιστές του Σαββατοκύριακου», οι οποίοι κατα τους ίδιους, προστατεύονται εξίσου από τον θάνατο σε σύγκριση με εκείνους που ασκούνται τακτικά όλη την εβδομάδα.

Οι ερευνητές, έβγαλαν αυτό το συμπέρασμα ύστερα από τις απαντήσεις περισσότερων από 350.000 ατόμων που συμμετείχαν στην Εθνική Συνέντευξη για την Υγεία των ΗΠΑ, η οποία είναι αντιπροσωπευτική του πληθυσμού γενικότερα.

Διαβάστε επίσης:

Διαβήτης: Τα τρόφιμα που μας προστατεύουν

Κουραμπιέδες: Πόσες θερμίδες έχει ο καθένας – Ποια η επίδρασή τους στην υγεία

Φλεγμονώδεις νόσοι εντέρου: Τι μας αρρωσταίνει

Keywords
Τυχαία Θέματα