Αύγουστος Κορτώ: «Μην πάψετε να αγωνίζεστε για την αγάπη» – Η ανάρτηση μετά τον γάμο

Τα σκαλιά του δημαρχείου Αθηνών ανέβηκε ο Αύγουστος Κορτώ με τον επί χρόνια σύντροφό του, Αναστάσιο Σαμουϊλίδη. 

Την είδηση του γάμου τους έκανε γνωστή ο ίδιος ο συγγραφέας με ανάρτησή του στα social media

«Η βέρα κι η καρδιά μου γράφουν τ’ όνομά σου» έγραψε χαρακτηριστικά, δημοσιεύοντας στιγμιότυπα από εκείνη τη μέρα.

Μιλώντας στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι», ο Αύγουστος Κορτώ ανέφερε πως ο γάμος αυτός ήταν τ’ όνειρό ένα όνειρο ζωής μετά από 20 χρόνια

κοινής πορείας.

«Είναι ένα όνειρο που εκπληρώθηκε και η επισφράγιση 20 χρόνων κοινής ζωής και 20 χρόνων αγάπης, με τον πιο όμορφο τρόπο. Το κυνηγούσαμε, πολεμούσε κι η κοινότητα εδώ και χρόνια για αυτό. Δεν είχα πάψει να ελπίζω πως θα γινόταν πραγματικότητα, αλλά πάντα η πραγματικότητα ξεπερνά τη φαντασία και το λέω και ως συγγραφέας. Ό,τι ιστορία κι αν γράψεις, η πραγματικότητα θα την ξεπεράσει. Και σήμερα, η πραγματικότητα μας ξεπέρασε σε επίπεδα συγκίνησης, σε επίπεδο χαράς» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Ολοι γιόρτασαν μαζί μας»

Αναφερόμενος στις αντιδράσεις των πατεράδων του ίδιου και του συζύγου του, ο συγγραφέας τόνισε:. «Οι μπαμπάδες μας είναι άνθρωποι με τους οποίους μέσα από τη δουλειά ή την παρέα γίναμε, εγώ τουλάχιστον που είμαι μοναχοπαίδι, σαν αδέρφια και ήταν πολύ μεγάλη χαρά που ήρθαν όλοι να γιορτάσουν μαζί μας».

Ο Αύγουστος Κορτώ αναφέρθηκε και στη μητέρα του που δεν είναι πια εν ζωή. «Κανείς άλλος στον κόσμο δεν περιέχει τίποτα από την Κατερίνα, εκτός από εμένα. Εγώ την περιέχω ολόκληρη. Επειδή πάντοτε χαιρόταν με την χαρά μου, το κομμάτι της αυτό που ζει μέσα μου, πιστεύω ότι και σήμερα το γιόρτασε», είπε και πρόσθεσε πως είναι νωρίς να σκεφτούν για απόκτηση παιδιού.

«Μην πάψετε να αγωνίζεστε για την αγάπη»

Λίγες ώρες μετά την τελετή, ο συγγραφέας έκανε ανάρτηση στο λογαριασμό του στο Facebook.

«Οι ευχές σας είναι απερίγραπτα πολύτιμες, και τα γλυκά σας λόγια έκαναν τον γάμο μας ακόμα πιο όμορφο κι αξέχαστο. Ωστόσο, ο δρόμος ως την τελετή, παρά την ευτυχία της κοινής μας ζωής, δεν ήταν εύκολος. Όταν αρχίσαμε να ανεβάζουμε φωτογραφίες που μας απεικόνιζαν μαζί, το κάναμε με την αθώα χαρά όλων των ζευγαριών, που μοιράζονται στιγμές απ’ την τρυφερή τους καθημερινότητα. Κι ενώ είχαμε εξαρχής ανεκτίμητους συντρόφους κι υποστηρικτές, φάγαμε τόνους λάσπη και χολή. Απ’ τον ραδιοφωνικό οχετό που υπέστην όταν είπα τις τρεις αδιανόητες λέξεις – ο άντρας μου – το 2014, μέχρι ύβρεις και κατάρες για την “πρόκληση” και τη “διαφήμιση της ανωμαλίας μας”.

Φωτογραφίες μας κατέβαιναν – μέχρι και πρόσφατα – γιατί το θέαμα δυο αντρών που φιλιούνται προφανώς αξίζει σωρεία report, μέχρι προχτεσινά σχόλια για νυφικά κι εγκυμοσύνες. Μη νομίζετε πως τα αναφέρω όλα αυτά επειδή μ’ έχουν σημαδέψει. Τα γράφω για όλα τα παιδιά που βρίσκονται στο μεταίχμιο του έρωτα, της λαμπερής τους ζωής, κι αγωνιούν για τις επιπτώσεις, για την αντίδραση μιας κοινωνίας που εκπαιδεύεται αργά, και μόνο με έναν τρόπο: με το ζόρι, απ’ το μαλλί.

Μωρά μου, όπως κι αν αυτοπροσδιορίζεστε, μη φοβάστε: η ευτυχία σας αξίζει και σας περιμένει. Δείξτε σθένος κι υπομονή, μην πάψετε να αγωνίζεστε για την αγάπη και την αποδοχή που δικαιούστε. Στην ηλικία σας, ήμουν μόνος και φοβισμένος – αλλά ο φόβος νικιέται, η ασχήμια ξεθωριάζει, το μίσος πνίγεται απ’ το ίδιο του το φαρμάκι. Σήμερα στέκεστε δίπλα μας – και θα μας έχετε πάντα στο πλευρό σας», έγραψε.

«Νομίζουμε ότι τα πράγματα άλλαξαν, αλλά η πραγματικότητα παραμένει ζοφερή»

«Νομίζουμε ότι τα πράγματα άλλαξαν, ότι οι δραματικές, κακοποιητικές αντιδράσεις έχουν γίνει σπάνιες, αλλά η πραγματικότητα παραμένει ζοφερή», έγραψε αναφερόμενος στο μήνυμα που έλαβε πριν λίγες ώρες.

«Ξυπνώντας, με περίμενε ένα μήνυμα – σπαραξικάρδιο απ’ τη μια, μα απ’ την άλλη, γεμάτο ελπίδα, φως κι ομορφιά.

Με αφορμή τον γάμο μας, ένα κορίτσι είκοσι ετών μου άνοιξε την καρδιά της, και μου είπε την ιστορία της: σπουδάζει σε άλλη πόλη, και την τελευταία φορά που επισκέφθηκε τη γενέτειρά της – μια κωμόπολη της δυτικής Ελλάδας – μίλησε θαρρετά για τον εαυτό της στους γονείς της: τους είπε ότι είναι καμωμένη να ερωτεύεται και ν’ αγαπά γυναίκες.

Νομίζουμε ότι τα πράγματα άλλαξαν, ότι οι δραματικές, κακοποιητικές αντιδράσεις έχουν γίνει σπάνιες, αλλά η πραγματικότητα παραμένει ζοφερή: η νεαρή φοιτήτρια δεν είναι πλέον ευπρόσδεκτη στο πατρικό της, ο πατέρας της έκοψε μαχαίρι την οικονομική ενίσχυση, κι η μάνα της μπλόκαρε τον αριθμό του κινητού της κόρης της.

Όσο κι αν στεναχωρήθηκε, όσο κι αν πικράθηκε, η Μ. δεν το έβαλε κάτω. Με τη βοήθεια μελών της ΛΟΑΤΚΙ φοιτητικής κοινότητας βρήκε άμεσα φιλοξενία, κι έπειτα δουλειά, για να είναι οικονομικά ανεξάρτητη, και να μπορεί να συνεχίσει τις σπουδές της.

Είναι, δυστυχώς, πολλά τα νέα παιδιά που αναγκάζονται να δώσουν αντίστοιχα σκληρό αγώνα – όμως το όφελος, (η ελεύθερη ζωή που σου ανήκει αποκλειστικά, η δυνατότητα του πάθους και της παθιασμένης συνύπαρξης), είναι ανεκτίμητο, και μπορεί να επουλώσει και τις πιο βαθιές πληγές.

Εύχομαι σε δέκα-είκοσι χρόνια, ή και λιγότερο, τέτοιες ιστορίες ηρωισμού να ανήκουν οριστικά στο παρελθόν. Μέχρι τότε, συνεχίζουμε τον αγώνα γι’ αυτή την κυνηγημένη νιότη. Κι οι πιο ξεροκέφαλοι γονείς, σαν βρεθούν αντιμέτωποι με τη χαρά και τη λειτουργικότητα των παιδιών τους, πολλές φορές μαλακώνουν, κι αναγνωρίζουν τα ασυγχώρητα λάθη τους.

Αν η καρδιά είναι πυξίδα, η βελόνα της δείχνει πάντα την ελευθερία. Κι οι γενναίοι άνθρωποι αξίζουν – και βρίσκουν, αργά ή γρήγορα – την ευτυχία για την οποία πολεμούν», έγραψε σε άλλη ανάρτηση πριν από λίγες ώρες».

Διαβάστε επίσης:

Γκάφα ολκής για τη Μαντόνα σε συναυλία – Ζήτησε από άτομο με αναπηρία να σηκωθεί από το αμαξίδιο (Video)

Ιωάννα Τούνη: Ξεσπά για το τρανσφοβικό πογκρόμ – «Ελπίζω τα νέα παιδιά να νιώθουν την ίδια αηδία που νιώθω και γω»

Πασχάλης: Μου έσκιζαν τα ρούχα στη σκηνή – Ήμουν ο Σάκης Ρουβάς της εποχής μου (Video)

Keywords
Τυχαία Θέματα