Μπαγκέτα τυλιγμένη με μπέικον, γεμιστή με σκορδοβούτυρο και τυρί

Ένα απολαυστικό σκορδόψωμο σπέσιαλ, με γαλλική μπαγκέτα, μπέικον και τυριά που ετοιμάζεται σε λιγότερο από 30 λεπτά και θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους με την υπέροχη γεύση του.

Σερβίρετέ το σαν ορεκτικό, σαν ένα γρήγορο μεζεδάκι σε καλέσματα με φίλους αλλά και ως συνοδευτικό για τα καλοκαιρινά μπάρμπεκιου στην βεράντα.

Υλικά για τη Συνταγή

2 γαλλικές μπαγκέτες των 20 εκατοστών
200 γραμμάρια τυρί γκούντα, κομμένο σε ισόπαχα φετάκια
8 φέτες μπέικον
Για το αρωματικό σκορδοβούτυρο
80 γραμμάρια βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
1 ματσάκι φρέσκο μαϊντανό,

ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
Αλατοπίπερο κατά βούληση

Εκτέλεση

1.Αρχικά, ετοιμάστε το αρωματικό σκορδοβούτυρο. Βάλτε σε ένα μπολ το βούτυρο που έχετε αφήσει να μαλακώσει και να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, προσθέστε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, το πολτοποιημένο σκόρδο και αλατοπίπερο και ανακατέψτε καλά με μια κουτάλα ή μια σπάτουλα σιλικόνης. Αφήστε το μίγμα στην άκρη.

2. Με ένα μαχαίρι ψωμιού χαράξτε σε 4 σημεία την κάθε μπαγκέτα αρκετά βαθιά αλλά χωρίς διαχωριστούν εντελώς τα κομμάτια.

3. Αλείψτε στα ανοίγματα το καρυκευμένο βούτυρο και βάλτε από ένα φετάκι τυριού γκούντα, σε κάθε κενό. Τυλίξτε την κάθε μπαγκέτα με τις 4 φέτες μπέικον και τοποθετήστε τις και τις δύο σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.

4. Ψήστε τα σκορδόψωμα – μπαγκέτες σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 20 περίπου λεπτά, μέχρι να ροδίσει όμορφα το μπέικον και να λιώσει το τυρί.  

Διαβάστε επίσης:

Πανεύκολο γλυκό ψυγείου με σφολιατίνια και πραλίνα φουντουκιού

Κρεμώδες μεσογειακό ντιπ (αλοιφή) φέτας

Τιραμισού με στραγγιστό γιαούρτι, η πιο ελαφριά εκδοχή του πασίγνωστου γλυκίσματος

Keywords
Τυχαία Θέματα