Μπάρες με χουρμάδες, βρώμη και ταχίνι (χωρίς ψήσιμο)

Ένα λαχταριστό σνακ, που ετοιμάζεται γρήγορα και εύκολα, χωρίς ψήσιμο, για τους λάτρεις του ταχινιού και όχι μόνο.

Περιέχει χουρμάδες, νιφάδες βρώμης και ταχίνι και επικαλύπτεται με λιωμένη σοκολάτα (μαύρη ή λευκή) και χοντροκομμένους ξηρούς καρπούς της επιλογής σας.

Υλικά για τη Συνταγή

6-7 χουρμάδες

1 φλιτζάνι

νιφάδες βρώμης

½ φλιτζάνι ταχίνι

1 κουταλάκι του γλυκού (κοφτό) αλάτι

Για την επικάλυψη

70 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη

1 κουταλάκι του γλυκού λάδι καρύδας (προαιρετικά)

1 χούφτα καρύδια, χοντροκομμένα

1 χούφτα αμύγδαλα, χοντροκομμένα

1 χούφτα φουντούκια, χοντροκομμένα

Εκτέλεση

1.Αρχικά βάλτε τις νιφάδες βρώμης στο πολυμηχάνημα (μούλτι) και τρίψτε τις καλά, να γίνουν σαν αλεύρι. Αφήστε στην άκρη.

2. Μουλιάστε τους χουρμάδες μέχρι να μαλακώσουν σε 4-5 κουταλιές της σούπας ζεστό νερό. Στραγγίστε τους, βάλτε τους στο μούλτι και αλέστε τους κι αυτούς καλά.

3. Στη συνέχεια συμπληρώστε στο μηχάνημα όλα τα υπόλοιπα υλικά για τις μπάρες και πιέστε, μέχρι να αποκτήσουν μια υφή ζύμης.

4. Αδειάστε τη ζύμη σε μια φόρμα της επιλογής σας, πιέστε με τα χέρια σας μέχρι να ενωθεί και να ισιώσει ομοιόμορφα σε μια στρώση. Τοποθετήστε την στο ψυγείο να ξεκουραστεί και να παγώσει ελαφρά.

5. Στο μεταξύ λιώστε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα σε μπαιν μαρί (διπλό μπολ, πάνω σε νερό που βράζει) και προσθέστε και το καρυδέλαιο.

6. Περιχύστε με τη σοκολάτα, τη μπάρα που έχετε στρώσει στη φόρμα και αν χρειαστεί ισιώστε την λίγο στην επιφάνεια με μια σπάτουλα.

7. Πασπαλίστε με τους χοντροκομμένους ξηρούς καρπούς και βάλτε τις μπάρες στο ψυγείο, μέχρι το σερβίρισμα. Κόψτε με κοφτερό μαχαίρι, σε μπάρες, και απολαύστε!!!

Διαβάστε επίσης:

Σουπιές με χορταρικά, βότανα και μυρωδικά της ελληνικής γης

Ζέβρα κέικ σε νηστίσιμη εκδοχή

Νηστίσιμη μαγιονέζα απο ρεβίθια

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μπάρες,bares